Pečená bravčová mozaika fotorecept

mmiro - fotkammiro, 27. mája 2012
Pečená bravčová mozaika (fotorecept)
Foto: mmiro

Chutná, celkom jednoduchá bravčová mozaika.

20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 g
200 ml
2 ks
3 strúčiky
2 ks
3 ks
1 malá plechovka
100 g
100 g
2 PL
1 ČL
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrhať pečivo nadrobno a zaliať mliekom.

    Pečená bravčová mozaika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Počkať kým sa pečivo nasiakne a miesiť kým nenadobudne konzistenciu cesta.

    Pečená bravčová mozaika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na troche olivového oleja zprudka opražiť cibuľu.

    Pečená bravčová mozaika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridať k pečivu mäso, opraženú cibuľu, pretlačený cesnak, 2 surové vajcia, strúhanku, korenie, soľ, majoránku a pokrájané huby. Všetko poriadne premiešať a nechať odstáť v chladničke pár hodín.

    Pečená bravčová mozaika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hlbší plech (napr. ako na srnčí chrbát) vystlať papierom na pečenie.

    Pečená bravčová mozaika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Naniesť rovnomernú vrstvu mäsovej zmesi a rozmiestniť striedavo vajcia a mrkvu.

    Pečená bravčová mozaika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nasleduje ďaľšia vsrstva mäsovej zmesi, vajcia a hrach.

    Pečená bravčová mozaika (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Všetko prekryť ďaľšiou vrsvou mäsa, hrachu, vajec a mrkvy

    Pečená bravčová mozaika (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zakryť poctivo mäsovou zmesou a zľahka utlačiť.

    Pečená bravčová mozaika (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dať piecť do rúry na 180°C cca na 1hodinu.

    Pečená bravčová mozaika (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vyklopiť, stiahnuť papier a nechať dopiecť z druhej strany pár minút. Kým chytí chrumkavú kôrku.

    Pečená bravčová mozaika (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávať s varenými zemiakmi s maslom a zeleninovou oblohou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Vyzerá to veľmi pekne. Takáto úprava mletého mäsa je omnoho kreatívnejšia ako len obyčajné fašírky..určite sa inšpirujem :-)
Zaujímavá fašírôčka, pekná na oko, istotne bude aj dobrá. Perfektný fotopopis, jedným slovom si šikovný! Ukladám, bude to vítaná zmena v odbore mletého mäska. Vďaka.

Pridaj komentár k receptu: