Foto: mmiro
Chutná, celkom jednoduchá bravčová mozaika.
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
250 g |
|
200 ml |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1 malá plechovka |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
Príloha: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Potrhať pečivo nadrobno a zaliať mliekom.
-
2
Počkať kým sa pečivo nasiakne a miesiť kým nenadobudne konzistenciu cesta.
-
3
Na troche olivového oleja zprudka opražiť cibuľu.
-
4
Pridať k pečivu mäso, opraženú cibuľu, pretlačený cesnak, 2 surové vajcia, strúhanku, korenie, soľ, majoránku a pokrájané huby. Všetko poriadne premiešať a nechať odstáť v chladničke pár hodín.
-
5
Hlbší plech (napr. ako na srnčí chrbát) vystlať papierom na pečenie.
-
6
Naniesť rovnomernú vrstvu mäsovej zmesi a rozmiestniť striedavo vajcia a mrkvu.
-
7
Nasleduje ďaľšia vsrstva mäsovej zmesi, vajcia a hrach.
-
8
Všetko prekryť ďaľšiou vrsvou mäsa, hrachu, vajec a mrkvy
-
9
Zakryť poctivo mäsovou zmesou a zľahka utlačiť.
-
10
Dať piecť do rúry na 180°C cca na 1hodinu.
-
11
Vyklopiť, stiahnuť papier a nechať dopiecť z druhej strany pár minút. Kým chytí chrumkavú kôrku.
-
12
Podávať s varenými zemiakmi s maslom a zeleninovou oblohou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu