Špíz Kríza

rein - fotkarein, 4. januára 2012
Špíz Kríza
Foto: rein

Tento špíz robievam už dlho,lebo je dobrý,rýchly a lacný.Neviem odkiaľ pochádza nenašiel som ho ani na vareche.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks Obyčajné
200 g
1 ks
 na vysmážanie

Postup

  1. 1

    Párky si nakrájame na kolieska a syr na štvorčeky približne rovnako veľké.

    Špíz Kríza - obrázok 1
  2. 2

    Potom si ich striedavo napichujeme na špajdle,ktoré sme si dali na polovicu.

    Špíz Kríza - obrázok 2
  3. 3

    Obalíme v trojobale a vysmážame.Podávame s hranolkami,alebo varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.

    Špíz Kríza - obrázok 3

Diskusia k receptu

danculka
To je super,mali sme to radi , aj keď kríza nebola,super...
afataga
ono by to asi bolo dobre keby sa tie parky dali jest, kedysi sa dali
bobarka
fujchujcinan Ty si nejaký fajnový,keď Ti ani tie drievka nechutia.
rein
fujchujcinan Ty si Naj s velkým n
45678
ha-ha, vraj kríza :-)) my sme "krízové špízy" robili napichovaním chleba, cibuľa, chleba cibuľa a šup do vajíčkového cestíčka ochuteného cesnakom, povinne zatvoriť oči pri jedle a mali sme cítiť klobásu ...aj sme z času na čas ten pocit mali :-)))
@rein , si šikovný !
izabella929
xixixixixixi...dobrý nápad.-)) že by sme takto pokračovali v tomto roku?????)))))
dorisa
podobné som robila, sú aj na vareche. tvoje sú pekné, mňam, asi zas spravím...
marcy
@45678 : -) po cesnaku sa odgrguje akoby sme jedli klobásku.....u nás krízové jedlo je vždy zo zemiakov ( kuľaša,pučené s cibuľkou ,halušky,langoše ako posúchy pečené na platni )
mamatata2
Veľmi pekné sú a krásne foto.Možno by sa miesto múčnych párkov dal použiť ten chlebík ( ak by boli zvyšky), ako píše@45678. Je to dobrý tip na rýchly a chutný obed alebo večeru. Ukladám do svojej hlavy.
tinca
skvele vyzerajú a fakt lacné jedlo:)
evicka63
kríza sem kríza tam niekedy človek potrebuje nachovať nečakaných študentských hladošov a tak sa vždy vymyslí niečo aby toho bolo dosť pre všetkých pri čo najmenších nákladoch
hamka3
za málo peňazí veľa muziky, určite vyskúšam, naši sa budú zalizovať :)
zinnajdha
namiesto párkov sa dajú použiť aj špekáčiky. Tie tiež už majú rovnakú chuť ako párky a zdá sa, že je tam menej umelej hmoty. Špekáčky už nie sú vôbec mastné. ... a dajú sa použiť aj namiesto väčšiny výrobkov zvaných "šunka".
mkcharmante
Ha ha ha :) @45678 pobavila si ma, ale súhlasím s tebou. Keď kríza tak aj bez tých múkových párkov, ale recept je chutný určite vyskúšam :)
bombiska
@fujchujcinan náhodou je to dobrý recept.Málo chlapov doma varí..a to,že rein varí je úctyhodné...poklona takému chlapovi.
Skús dať recept ty..uvidíme,čo dokážeš !!!! najlepšie sa kritizuje,keď nemáš ani jeden recept !
rea1
párky a vraj kríza! priam luxus je to. :-)) tak to pôjdem vynadať nášmu šéfkuchárovi, lebo v jedálni máme občas špízy oveľa krízovejšie - rožok, syr, rožok, syr ... v trojobale, opekané zemiaky a tatarka/šalát. ale je to celkom zaujímavé a jedlé, rožky sú mäkké a syr sa tak príjemne naťahuje. ovšem odtál-potál, aj kríza v našej jedálni býva tak max. 1x za dva mesiace.
kimlo
Robím podobne, len miesto párkov dávam menšie šampiňóny.. je to mňamka.
evanaaa
Nie všetky párky sú múkové, jeden povie, druhí prikývnu. Niektorí súkromníci si už dali povedať a osvedčené značky si nebudú kaziť reputáciu.
A čo sa týka @fujchujcinan , ďaľší, ktorý sa anonymne prihlásil, lem aby mohol kritizovať.Ale kde sú tie tuky? Nájdeš ich tu ešte viac, tak ti radím, prejdi na inú stránku, kde sa zdravšie stravuje.
hana1
dobrý nápad a super komentáte vyborný od 45678 a čo sa týka fujchujcinana mal by si zmeniť len na fuj chuj
1x kimlo

Zaujímavé video z archívu TV Varecha