Jemná vajíčkovo-šunková nátierka
Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako...
Bravčové filé du Barry podľa Slovenky
Madame Du Bary bola milenkou francúzskeho kráľa Ludovíta XV. -ho. Mala rada fajnové jedlo a...
Dusená krv na cibuli
Žemle pokrájané na kocky zalejeme krvou, pridáme nadrobno posekanú cibuľu opraženú na masti, rozotrený cesnak,...
Babkine plnené zemiaky
V slanej vode uvaríme stredne veľké zemiaky v šupke. Zvrchu ich zrežeme a vnútro vydlabeme...
Čínske mäso
Tento recept mám od bývalej kolegyne, vtedy, keď mi ho dávala, začala sa u...
Huspenina s chudým mäsom
Keďže táto huspenina chutí celej rodine, tak som sa rozhodla, že sa podelím s mojím...
Pečeňová paštéta
Recept mám od svojej kamaratky. Paštéka je výborná, možu ju jesť aj diabetici aj celiatici....
Pikantné bravčové rebierka
Pripraviť chutné bravčové rebrá to je taká srdcovka ako navariť guláš. Každý to vie každý to robí...
Rezne z mäsa a zeleniny
Pomleté mäso zmiešame s nastrúhanou alebo nasekanou sparenou zeleninou, 1 vajíčkom a koreninami, vytvarujeme rezne a...
Šalát z červenej kapusty
tento šalát som jedla u priateľky v čechách a veľmi mi chutilo.
Rošáda
Potrebovala som nasýtiť veľa chlapov. Inšpirovala som sa receptami na námornícke mäso ... a tak vznikla...
Plnené vypražené lokše
Tento recept je velmi stary. Mam ho zo slovenskeho casopisu Zivot, este zo socialistickej...
Zapekanky trochu inak
Ten, kto čaka u mňa na raňajky cereálie sa veľmi mýli. Kombinácia slaninky , vajca a...
Bulharský mäsový šalát
Upečené bravčové mäso a očistenú papriku nakrájame na tenké rezance, paradajky na plátky.
Bravčové karé na hnedých šampiňónoch
Jednoduché, chutné a pomerne rýchlo hotové jedlo.
Pečený bôčik s chlebovou plnkou
Chlebová plnka je výborná aj na plnenie kurčaťa, ale pečená samostatne je výborná ako príloha k...
Zbojnícka pochúťka
Umyté mäso a pečeň pokrájame na rovnaké kúsky, párky alebo klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na plátky a cibuľu...
Bravčová panenka s omáčkou z podpňovky
Huby rastú ako divé, tak som teraz použila podpňovku obyčajnú, nazývanú tiež václavka, alebo...
Richtárska pochúťka
Velmi rada varim podla starych kucharskych knih a tento receptik je asi z 58 rocnej kucharky, ktoru...
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Sicílske bravčové kotlety
Tradičné talianske jedlo pri ktorom treba rátať s haldou riadu ale určite sa oplatí pripraviť si ho
Živánska
Dávnejšie sa mi pošťastilo kúpiť v Kauflande bravčovú panenku. Šupla som ju do mrazničky a teraz...
Naše domáce klobásky
Aj tento rok ako každý sme robili klobásky. Robíme ich už veľa rokov podľa tohto receptu,...
Veľkonočná hlávka (plnka, ...)
Dnes som hlavku ako sa u nas na vychode tomu hovori piekla po prvy krat a...
Krkovička na cesnaku
Jednoduchý a pritom chutný recept, dá sa doplniť ľubovolnou surovinou a a tak je stále na...
Zabíjačkové mäsíčko zo žitného ostrova
Táto úprava mäsa sa podávala na zabíjačkách ako obed, je veľmi jednoduchá, chuťovo ojedinelá a...
Jožkove rezníky
Prečo Jožkove a nie Ferkove či Paľkove? Lebo plnku si vymyslel jeden náš dobrý kamarát Jožko a...
Zemiaky tri v jednom s fašírkou
Nepredpokladala som, že to pridám na Varechu a preto nemám fotky. Ale tie zemiaky boli také chutné,...
Prekladané zemiaky s údeným mäsom
Jednopekáčový chutný obed alebo večera, čo máme radi. Množstvo surovín závisí od toho, aké...
Sarma
Mleté mäso, uvarenú ryžu a vajcia vymiešame a ochutíme soľou a korením. Z kapustnej hlavy vyrežeme...