Banícke závitky s kyslou kapustou
Tyto závitky vzpomínal můj přítel, který pracoval 30 let na šachtě, že jim je dělali...
Zbojnícke vrkoče
Z bravčovej panenky som dnes urobila na obed zbojnícke vrkoče s novými zemiakmi z mojej záhrady... vrkoče...
Mäsová nátierka
Do veľkého mixera dáme prvý pretlak z prepasírovaných paradajok, pre ľahkosť mixovania potom nakrájanú papriku, potom oškvarky......
Bravčové filé du Barry podľa Slovenky
Madame Du Bary bola milenkou francúzskeho kráľa Ludovíta XV. -ho. Mala rada fajnové jedlo a...
Zabíjačkové mäsíčko zo žitného ostrova
Táto úprava mäsa sa podávala na zabíjačkách ako obed, je veľmi jednoduchá, chuťovo ojedinelá a...
Pečeň so šampiňónmi
Slaninu pokrájame na kocky vyškvaríme na oleji, pridáme pokrájenú cibuľu, roztlačený cesnak, pečeň, ...
Špargľový slaný koláč
Jednoduchý, aj keď trochu časovo náročný, vynikajúci slaný koláčik :-)
Huspenina s chudým mäsom
Keďže táto huspenina chutí celej rodine, tak som sa rozhodla, že sa podelím s mojím...
Bulharský mäsový šalát
Upečené bravčové mäso a očistenú papriku nakrájame na tenké rezance, paradajky na plátky.
Jemná vajíčkovo-šunková nátierka
Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako...
Čínske mäso
Tento recept mám od bývalej kolegyne, vtedy, keď mi ho dávala, začala sa u...
Babkine plnené zemiaky
V slanej vode uvaríme stredne veľké zemiaky v šupke. Zvrchu ich zrežeme a vnútro vydlabeme...
Pečeňová paštéta
Recept mám od svojej kamaratky. Paštéka je výborná, možu ju jesť aj diabetici aj celiatici....
Zbojnícka pochúťka
Umyté mäso a pečeň pokrájame na rovnaké kúsky, párky alebo klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na plátky a cibuľu...
Pikantné bravčové rebierka
Pripraviť chutné bravčové rebrá to je taká srdcovka ako navariť guláš. Každý to vie každý to robí...
Bravčová panenka s omáčkou z podpňovky
Huby rastú ako divé, tak som teraz použila podpňovku obyčajnú, nazývanú tiež václavka, alebo...
Pečený bôčik s chlebovou plnkou
Chlebová plnka je výborná aj na plnenie kurčaťa, ale pečená samostatne je výborná ako príloha k...
Naše domáce klobásky
Aj tento rok ako každý sme robili klobásky. Robíme ich už veľa rokov podľa tohto receptu,...
Rezne z mäsa a zeleniny
Pomleté mäso zmiešame s nastrúhanou alebo nasekanou sparenou zeleninou, 1 vajíčkom a koreninami, vytvarujeme rezne a...
Ovarová polievka s krúpami
Išiel som robiť bravčové koleno na kapuste a potreboval som ovar. Ako tradičné som ho urobil...
Mleté mäso na paradajkách s penne a bazalkou
Niekedy stačí lákavá fotka na nete a hneď viete, čo variť. To bol aj môj...
Zapekanky trochu inak
Ten, kto čaka u mňa na raňajky cereálie sa veľmi mýli. Kombinácia slaninky , vajca a...
Richtárska pochúťka
Velmi rada varim podla starych kucharskych knih a tento receptik je asi z 58 rocnej kucharky, ktoru...
Plnené vypražené lokše
Tento recept je velmi stary. Mam ho zo slovenskeho casopisu Zivot, este zo socialistickej...
Bravčové karé na hnedých šampiňónoch
Jednoduché, chutné a pomerne rýchlo hotové jedlo.
Prekladané zemiaky s údeným mäsom
Jednopekáčový chutný obed alebo večera, čo máme radi. Množstvo surovín závisí od toho, aké...
Šalát z červenej kapusty
tento šalát som jedla u priateľky v čechách a veľmi mi chutilo.
Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...
Rošáda
Potrebovala som nasýtiť veľa chlapov. Inšpirovala som sa receptami na námornícke mäso ... a tak vznikla...
Živánska
Dávnejšie sa mi pošťastilo kúpiť v Kauflande bravčovú panenku. Šupla som ju do mrazničky a teraz...
Krkovička na cesnaku
Jednoduchý a pritom chutný recept, dá sa doplniť ľubovolnou surovinou a a tak je stále na...
Sicílske bravčové kotlety
Tradičné talianske jedlo pri ktorom treba rátať s haldou riadu ale určite sa oplatí pripraviť si ho