
Grilovaná panenka plnená sušenými slivkami
Keďže má dnes môj manžel narodeniny, rozhodla som sa mu pripraviť niečo fajnové:)

Domáca bravčová krkovička na mojom víne
Dnes som uvarila výbornú domácu krkovičku na mojom vlastnom červenom vínečku. nezvyknem robiť jedlá často na...

Pekelne horúce prekvapenie
Diabolsky jednoduché a čertovsky dobré. A zahreje aj snehovú kráľovnú. :-)

Bravčové filé du Barry podľa Slovenky
Madame Du Bary bola milenkou francúzskeho kráľa Ludovíta XV. -ho. Mala rada fajnové jedlo a...

Bravčová pečeň s jablkami
Grilovaná bravčová pečeň, prekladaná jablkami v paradajkovo cibuľovom dipe...

Bravčové kocky v kyslej kapuste
Potrebujem už minúť naloženú kapustu od jesene, tak som hľadal nejaký recept a tento ma upútal....

Škvarkové vrkoče
Škvarkové pagáčiky sa u nás v rodine pečú skoro pravidelne, no teraz som tvar trocha pozmenila...

Tokáň
Tento výborný recept som našla pred niekoľkými rokmi v Živote a robím ho pri každej oslave alebo...

Bravčové mäso pod kopcom
Tento recept patrí do babičkinej krabičky. V recepte som použila suroviny bežne dostupné a preto sme to...

Sobotní bramboračka bábinky Cilinky
Kdysi jsem psal do komentáře u bramborové polévky o bábinčině bramboračce. Počasí a suroviny které se...

Pečené koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, ...

Plnené kapustové listy
Jedlo, ktoré milujem. Jedla by som to hoc aj každý deň. Teraz som tvorila...

Bravčový plátok s čučoriedkovou omáčkou
Keďže čučoriedok je u nás dostatok a väčšinou ich mamka použiva do koláčov, pudingu, pirohov,...

Pórkovo-šunkový šalát
Robila som podla receptu belgickeho televizneho kuchara. Chutny salat, ktory u nas iste nebol posledny...

Môj boršč
Mám dojem, že koľko krajín bolo v bývalom ZSSR, toľko obmien boršču sa varilo. Základom všetkých...

Bravčové pliecko so zeleninou a zemiakovou kašou
Mäso som nakrájala na kocky. Pridala som trochu gyros korenia, soľ, mleté čierne korenie...

Koložvárska
Notoricky známe jedlo. My ho voláme takto, len prídavným menom, stačí, všetci vedia,...

Panenka na paprike
Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na panvici. Pridáme panenku, nakrájanú na kolieska a na cibuľke...

Sladká bravčová panenka
Nízkokalorická a elegantná večera vytvorená z bravčovej panenky na červenom víne a čučoriedkach je skutočne zaujímavou kombináciou...

Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...

Zabíjačkový prejt
Bravčovú hlavu uvaríme v mierne osolenej vode do polomeka . Ešte teplú ju oberieme a zomelieme spolu...

Mleté mäso v lístkovom ceste
Rožok nakrájame na malé kocky a zvlhčíme ho vodou alebo mliekom. Mleté mäso zmiešame so soľou,...

Banícke závitky s kyslou kapustou
Tyto závitky vzpomínal můj přítel, který pracoval 30 let na šachtě, že jim je dělali...

Oškvarky z pomalého hrnca
Mate radi oškvarky? Ja áno. Ak ste ich už niekedy robili, tak viete, že na začiatku prípravy musíte pri nich stáť a miešať a miešať. To nie je pre mňa. No v tomto hrnci sa to robí samo....

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska
Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

Zapečený syr so šunkou /lepší ako vyprážaný!/
Nápad čo na večeru, je to náhrada za vyprážaný syr a chutí lepšie. Nemusíme ho...

Jemná vajíčkovo-šunková nátierka
Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako...