Slaný koláč so sušenými paradajkami a údeným mäsom
Foto: matus113
Slaná pochúťka k vychladenému vínku.
80 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Sušienky si nalámeme do mixéra aj s 80 gramami masla. Rozmrvenú zmes roztlačíme na spodok tortovej formy.
- 2
Na masle si udusíme na kolieska nakrájaný pór a necháme vychladnúť. Nátierkové maslo dáme do misy a pridáme smotany. Postupne budeme pridávať po jednom vajíčku a všetko vyšľaháme do hustej masy. Nakoniec pridáme pór, údené mäso a sušené rajčiny. Osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme jednu polievkovú lyžicu tymiánu.
- 3
Zmiešanú zmes dáme na sušienkový základ a pečieme pri teplote 160 stupňov. Po 50 minútach koláč posypeme postrúhaným čedarom a dáme zapiecť na 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nutričné hodnoty - Veľmi hrubý odhad - pre neznámy počet porcií. Navyše 7 surovín nie je zpočítaných.
To nie je dobré ani na 1. apríla.