Slaný koláč so sušenými paradajkami a údeným mäsom

matus113 - fotkamatus113, 3. augusta 2011
Slaný koláč so sušenými paradajkami a údeným mäsom
Foto: matus113

Slaná pochúťka k vychladenému vínku.

80 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
80 g
1 ks
1 PL
1 ks
2 ks
8 ks
6 ks
1 PL
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Sušienky si nalámeme do mixéra aj s 80 gramami masla. Rozmrvenú zmes roztlačíme na spodok tortovej formy.

  2. 2

    Na masle si udusíme na kolieska nakrájaný pór a necháme vychladnúť. Nátierkové maslo dáme do misy a pridáme smotany. Postupne budeme pridávať po jednom vajíčku a všetko vyšľaháme do hustej masy. Nakoniec pridáme pór, údené mäso a sušené rajčiny. Osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme jednu polievkovú lyžicu tymiánu.

  3. 3

    Zmiešanú zmes dáme na sušienkový základ a pečieme pri teplote 160 stupňov. Po 50 minútach koláč posypeme postrúhaným čedarom a dáme zapiecť na 10 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
rea1
vcera som rozmyslala, co spravim so "zvyskami" silvestrovskej udenej krkovice. takze uz viem. :-))
Vymazať
klekipetra
všimnite si
Nutričné hodnoty - Veľmi hrubý odhad - pre neznámy počet porcií. Navyše 7 surovín nie je zpočítaných.
To nie je dobré ani na 1. apríla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia