Pórkovo-šunkový šalát fotorecept

janger - fotkajanger, 21. septembra 2013
Pórkovo-šunkový šalát (fotorecept)
Foto: janger

Robila som podla receptu belgickeho televizneho kuchara. Chutny salat, ktory u nas iste nebol posledny raz.

3-4
porcie

Suroviny

300 g
400 g (hrubé plátky)
3 ks
4 PL
3 PL
1 PL
3 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia uvarime natvrdo. Po uvareni ich zalejeme studenou vodou, nechame vychladnut.

  2. 2

    Por pokrajame na male, tenke kusky. Dame do misky, zalejeme vriacou vodou, nechame asi 10 minut postat. Tymto sa ostra chut poru zjemni, no bude stale chrumkavy.

    Pórkovo-šunkový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom ho precedime, preplachneme ladovou vodou a nechame dobre odtiect.

  4. 4

    Medzitym pokrajame sunku na male kocky, pokrajame sladkokyslu uhorku, aby sme mali asi 4 polievkove lyzice. Pokrajame aj sterilizovanu sladkokyslu cibulku, tak asi 3 polievkove lyzice. Posekame na tvrdo uvarene a vychladnute vajcia. Vsetko zmiesame s porom.

    Pórkovo-šunkový šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posekame pazitku a pridame do salatu.

    Pórkovo-šunkový šalát (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Primiesame aj kapary. Nakoniec dame majonezu a podla chuti sol a cerstvo pomlete korenie.

  7. 7

    Mozeme podavat. Napriklad s nejakym pecivom, opecenym chlebom...

  8. 8

    Inspiracoiu mi bol Jeroen Meus. Ak vyskusate, prajem dobru chut.

Diskusia k receptu

ampara
Tá kombinácia póru,šunky a vajec vyzerá výborne.A sú tam aj moje obľúbené kapary. Ukladám,vyskúšam!
eviana
Skvelý šalátik... pestrý, chuťovo vyvážený... isto vyskúšam, u mňa 5* aj KK :)
alex37
naozaj vyzerá dobre a dobrý nápad spórom :-) ukladám
sismi
Super recept, dnes som robila, idem ho práve jesť :)) Ale zatiaľ čo som koštovala, či je dobre ochutený, mi moc chutil, teraz si idem ešte chlieb opražiť a bude (viac by mi k tomu chutila nejaká celozrnná žemla/bageta, ale bohužiaľ sa mi nechce do obchodu :D).
janger
@sismi , tesim sa, ze si vyskusala. Dufam, ze chutil aj bez zemle ;-)...Dakujem za spravu :-).