Foto: teresa21
Zdravé, chuťovo výborné a jednoduché jedlo. Baklažány som objavila pomerne nedávno, no zamilovala som si ich na akýkoľvek spôsob.
Postup
-
1
Umyté baklažány si prekrojíme na polovičky, posolíme a necháme 20 min "vypotiť" od horkej chuti. Elektrickú rúru si vyhrejeme na 200 st., baklažány poprepichujeme vidličkou, potrieme olivovým olejom a necháme piecť do zmäknutia.
- 2
Na olivovom oleji si opražíme cibuľku a cesnak a mäkkú salámu (ja som dala smaček). Pridáme kuskus pripravený podľa návodu na obale a všetko to ochutíme solčankou. Takto pripravenú zmes zmiešame s vydlabanou dužinou upečeného baklažánu, znovu naplníme polovičky baklažánov, ozdobíme plátkami paradajky, posypeme syrom a necháme v teplej rúre syr roztopiť. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu