
Špenátová roláda z bravčového stehna
Špenátová roláda z vepřové kýty (fotorecept) Já vepřové sice nejím, nebo se aspoň snažím ho nejíst, ...

Berlínske koleno - Berliner Eisbein
Toto je excelentní úprava vepřového kolena, které chutná úplně jinak, než běžný ovar a má...

Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi
Takto nejako varila fazuľové struky moja krstná z Trenčianskych Teplíc.

Rezeň z pomletého mäsa
Tento recept mám od mojej milej, šetrnej ale vždy pohostinnej tety. Chutil všetkým, malým...

Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou
Po sviatkoch mi zostalo varené údené mäso. Váhala som medzi šunka flekmi alebo guľkami....

Slaný koláč so sušenými paradajkami a údeným mäsom
Slaná pochúťka k vychladenému vínku.

Zapekaný baklažán s kuskusom
Zdravé, chuťovo výborné a jednoduché jedlo. Baklažány som objavila pomerne nedávno, no zamilovala som...

Segedínsky guláš
V slovenských domácnostiach veľmi obľúbená klasika z kyslej kapusty a bravčového mäsa, ktorá dodá telu množstvo...

Cuketové lazane pre mäsožravcov
Tohto roku mám toľko tekvíc, "jak šaľeny kalapoch". Nestíhame ich jesť, nehovoriac o tom,...

Živánska
Toto jedlo sme dávno nemali. Žiaľ, mám len fotopostup. Hotové jedlo som nestačila odfotiť....

Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny
Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme...

Bravčová panenka s dubákovým rizotom
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

Osie hniezda
Toto je recept z dávneho televízneho vysielania, ktorý mám rada najmä pre jeho jednoduchosť.

Bravčové soté
Mäso pokrájame na rezance. Všetky ostatné prísady zmiešame, mäso dáme do tohto nálevu a necháme...

Ruské vajce
Ja robím ruské vajce do malých uzatvárateľných nádob, takže si ich môžeme vziať do práce na...

Krkovička pre vítanú návštevu
Tento recept som dostala pod takýmto názvom, preto ho aj tak uvádzam. V pôvodnom recepte...

Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci
Mäsko si naklepeme z obidvoch strán osolíme, okoreníme koreninami a vložíme do parného hrnca na platňu....

Segedínsky guláš, či sikulská kapusta
Ja viem, viem, segedínov je tu ako maku... Ale tento recept je len pre...

Párky v lístkovom ceste
Ke´d sme sami doma jedno lístkové cesto je mi veľa. tak vždy robím , aj hlavné aj...

Bulharský mäsový šalát
Upečené bravčové mäso a očistenú papriku nakrájame na tenké rezance, paradajky na plátky.

Babguláš
Toto jedlo je u nás na juhu Sk veľmi obľúbené a môžem povedať, že aj veľmi...

Segedínsky guláš
Na prípravu som použila kyslú kapustu zo súdka, natlačenú spolu s cviklou, jablkami, cibuľou,...

Segedínsky guláš s klobásou
Tento segedín je vylepšený pikantnou chuťou čabajky. Zmení ho v delikatesu.

Prudkojedlý paprikáš na smotane z teľacích držiek - pre Božuľku
… a sľuby sa majú dodržiavať! Držky nikdy neodmietnem, aj keby „me malo rozcisnuc“. Môj...

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cuketou a domácimi tagliatelle
Večer som nemohla zaspať a tento recept akurát dávali na tv paprika, tak som sa rozhodla...

Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš
Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.

Pikantý gazdovský rezeň
Tento rezeň patrí medzi moje najoblúbenejšie jedlá! Recept som upravil pre 4 osoby.

Richtársky rezeň
mäso nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme, mletým čierným korením, potrieme kečupom a roztlačeným cesnakom...

Bravčová panenka so zemiakmi s bryndzou
Mäso odblaníme, narežeme na pekné valčeky. Osolíme, okoreníme nahrubo mletým korením, jemne natrieme roztlačeným...

Bravčová panenka s fazuľkami a hubami
Rúru rozohrejeme na 220 stupňov Celzia. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, potom pridáme ochutené...

Holandská hrachová polievka
Blizi sa zima a tym aj obdobie, kedy sa v Holandsku varieva hrachova polievka. Patri...

Vrchárska kelovica
Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta, ze by v nej aj kohut...