Huspenina fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 17. novembra 2011
Huspenina (fotorecept)
Foto: babkamt

Suroviny

500 g
1 ks
1 ks
1 čl
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny som umyla.Kožky som znovu zrolovala,tak ako som ich kúpila.Do kuchty som dala cibuľu,soľ, celé čierne korenie,nové korenie,cesnak,kúsok zeleru.Zaliala som to asi 1,5 litrom vody.V kuchte som ju varila 2 hodiny.

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom som obrala mäso.Do formy na srnčí chrbát - robila som do dvoch foriem - manželovi aj s kožkami - mne len s mäsom.Dala som ju stuhnúť.

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
A čo rá masť na povrchu? Po otvorení kuchty sa dá masť z povrchu lyžicou pozberať. Ak môžem doporučiť, skús pridať napr. údené kolienko. Podľa mňa je to chutnejšie. Ináč v kuchte som to neskúsil, ale ak sa varí pomaly nemusí byť huspenina kalná a ušetria sa aspoň dve hodiny. Učíme sa navzájom.
otec si stale rozleje do tanierov a postupne sa tratia...:))) a da sa odmastit aj po stuhnuti..jemne zoskrabkat ...no a potom uz len cibulka a mala som rada aj z octom...
Veď masti je tam len pár bodiek, načo odmastiť........... masť nie je dačo umelé ako želatína ktorou sa umelo zahusťuje huspenina. @modr ýkamen: ale ak by tam pridala údené, to by bola huspenina údenej chuti, to by už nebolo ono. Náhodou je to výborná, poctivá huspenina uvarená tradičným spôsobom z klasických kvalitných surovín, bez pridania želírujúceho prípravku. Ešte máte? Už asi nie .....
hubata,samozrejme ,že sme ju už zjedli.Bola výborná.Inokedy sa pohrám a dávam dole masť.No v ten deň,keď som robila huspeninu,vytápala som slaninu,robila pagáčiky.Tak som akosi nemala čas.Ale na druhej strane, tej masti tam nebolo až tak veľa. Je pravda , že ja som si ju dala dolu.A s nakrájanou cibuľkou s trochou octu........
Huspenina so zeleninou mi pripomína reštauráciu. Ja osobne uprednostňujem údene a neúdene bravčové kolienko, paprčky a kožky naporciované do 3dc. nerezových misiek spolu z kúskom zrolovanej šunky a štvrtkou natvrdo uvareného vajíčka.
rywal,ja mám rada čistú huspeninu.Vždy si spravím aspoň jeden tanier.Ten zjem prvý.S údeným kolenom som ešte nejedla.Treba vyskúšať.Môže to byť dobré.
Huspeninu, ci studeninu u nas skoro kazdy ma rad az na ml. syna, ktory studenu polievku nemusi. Tiez robim v kuchte, ale varim tak max. do 1 hod. na minim. plameni. Uplne to staci. Asi zalezi aj od kuchty. Je krasna, cira, ako ked sa robi aspik. Priznam sa, ze s udenym som este nerobil, urcite vyskusam. Pokazit sa na tom nic neda a masko mozem v akejkolvek forme.
No jedna nádhera, utekám hneď do mäsiarstva a poobede varím, krásne naaranžovaná v tej forme u nás nemusím ani aranžovať stačí dať do misiek a na druhý deň je po nej ale dnes určite dám aj ja do tej formy, len sa chcem spýtať či si ju predtým opláchla studenou vodou aby sa lepšie vyklápala, alebo nie. Ďakujem
milamila , áno , opláchla som formu v studenej vode. Ďakujem za pochvalu. Veru by som si už mala aj ja uvariť. Teraz v zime sa to hodí.
nedavame zeleninu a pridame bobkovy list este,inak mas ju taku podarenu,ze idem spravit,preglgam..a vies co?spravim podla tvojho receptu prvy krat aj so zeleninkou,uvidime rozdiel,vsetko mam...
a tiez ju lejeme do srncich chrbatov,alebo do hlbokeho plechu,kde si kazdy odoberie na tanier kolko chce...davala som aj to takych peknych vlnovatych misticiek pre efekt,alebo tanierov,ale neujalo sa to,ze z pekaca lepsie smakuje...:-D sto ludi-sto chuti
@marianne ako mladá gazdinka som dávala do tanierov. No takto sa to lepšie ukladá do chladničky. Podľa mňa ani tak nezáleží v čom ju podávaš. Tiež som na to myslela , že by som už mala uvariť huspeninu. Chuť by bola. Možno na budúci týždeň. Musím nakúpiť potrebné veci. Napíš či ti chutila.Súhlasím s tebou , že sto ľudí sto chutí.

Pridaj komentár k receptu: