Zemiačky na plechu so smotanou a mäskom

dia2221 - bez fotkydia2221, 26. júna 2012

Trošku dlhšia príprava, ale výsledok stojí za to...

8
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

12 ks surové
6 ks
250 g
250 ml
5 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé. Cibuľu rozkrojíme a nakrájame na plátky. Nakrájané zemiaky a cibuľu dáme do jednej veľkej misky, zalejeme olejom, okoreníme, osolíme a dobre premiešame.

  2. 2

    Karé si nakrájame na rezne asi 1cm hrubé, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Z ľahka ich zatiahneme na oleji asi 1 min. z každej strany.

  3. 3

    Na vymastený plech položíme vrstvu zemiakov s cibuľkou, na ne poukladáme mäso a opäť zvyšnú vrstvu zemiakov, tak aby bolo mäso prekryté.

  4. 4

    Pripravíme si zálievku a to tak, že zmiešame kyslú a sladkú smotanu, pridáme mlieko a kečup a dobre rozmiešame. Polovicou tejto zmesi zalejeme zemiaky s mäsom, plech prikryjeme a pečieme v trúbe asi 30-40 minút pri vysokej teplote. Potom plech odkryjeme, vlejeme zvyšok smotany s kečupom a nechápe zapekať ešte asi 20-30 minút už pri nižšej teplote, kým nie sú mäkké zemiaky.

Diskusia k receptu

martamm
Toto dobre vyzera a na jednom plechu vsetko, super, ukladam...
evanaaa
Dia2221, práve minulú nedeľu som niečo podobné robila, ale mala som pekné plátky krkovičky, zemiaky staré, mäso som si ochutila, opiekla ale zemiaky trochu povarila, na kolečká, tiež premiešala s olejom, cibulu som ale dávala čo mám sušené malé fliačky ( majú v ČR) aj pažítku, rascu aml. červ. papriku, petržl. vňať a poliala sladkou smotanou. Tie predvarené zemiačky boli ako z masla, mali výbornú chuť, aj muž chválil a to je už čo povedať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia