Trošku dlhšia príprava, ale výsledok stojí za to...
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé. Cibuľu rozkrojíme a nakrájame na plátky. Nakrájané zemiaky a cibuľu dáme do jednej veľkej misky, zalejeme olejom, okoreníme, osolíme a dobre premiešame.
- 2
Karé si nakrájame na rezne asi 1cm hrubé, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Z ľahka ich zatiahneme na oleji asi 1 min. z každej strany.
- 3
Na vymastený plech položíme vrstvu zemiakov s cibuľkou, na ne poukladáme mäso a opäť zvyšnú vrstvu zemiakov, tak aby bolo mäso prekryté.
- 4
Pripravíme si zálievku a to tak, že zmiešame kyslú a sladkú smotanu, pridáme mlieko a kečup a dobre rozmiešame. Polovicou tejto zmesi zalejeme zemiaky s mäsom, plech prikryjeme a pečieme v trúbe asi 30-40 minút pri vysokej teplote. Potom plech odkryjeme, vlejeme zvyšok smotany s kečupom a nechápe zapekať ešte asi 20-30 minút už pri nižšej teplote, kým nie sú mäkké zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu