Plnená fašírka a zemiakovo-mrkvové pyré

olinecka - fotkaolinecka, 5. novembra 2014
Plnená fašírka a zemiakovo-mrkvové pyré
Foto: olinecka

Takto som potešila svoju rodinu,dnes.

50 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g (pliecko)
300 g
2
(aj nemusí byť)
1
podľa potreby
podľa potreby
 (alebo bravčová masť na vymastenie pekáča)
4 ks
2 - 3 ks
2 - 3 hrubšie plátky
podľa potreby
Na kašu:
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme a pomelieme spolu s cibuľou a žemlou.Uvaríme vajca vychladnute očistime,nakrajame uhorky a slaninu pozdĺž.

    Plnená fašírka a zemiakovo-mrkvové pyré - obrázok 1
  2. 2

    Pomlete mäso okoreníme ,osolíme pridáme vajca dobré premiešame ,aby sa všetko spojilo.Pracovnú dosku posypeme struhankou, položíme pripravenú zmes z ktorej si urobime obdĺžnik.Do stredu dáme vajca pozdĺž nakrajanu slaninu a uhorky.Zrolujeme dáme na vymasteny pekáč.

    Plnená fašírka a zemiakovo-mrkvové pyré - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme rozpustenou masťou trocha a pečieme vo vyhriatej rúre 180 stupňov 90 minút do zlatista.Počas pečenia polievame faširky výpekom.Zemiaky nakrájame na kocky ,mrkvu na kolieska uvaríme do mäkka v slanej vode.Uvarené scedime pridáme maslo ,horúce mlieko a rozmixujeme do hladka nakoniec dochutime soľou podľa seba.Podávame s kyslou uhurkou ,cviklou deti kompót.Dobrú chuť.

    Plnená fašírka a zemiakovo-mrkvové pyré - obrázok 3

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Dávno som nerobila, ja niekedy dávam do stredu okrem vajec a uhorky aj tenkú klobásku ( pohronskú alebo prešovský kabanos), ale ak robím takto sekanú vcelku, nedávam pečivo a dávam aj cesnak, cibuľku vopred upraženú. Ale to je jedno, aj tvoj spôsob je chutný, z mletého mäsa je všetko dobré, každý má svoj spôsob.

Pridaj komentár k receptu: