
Výborná syrovo-šunková torta
Manžel mal narodeniny a keďže ja na pečenie sladkých tôrt veľmi nie som, pozbierala som inšpirácie...

Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou
Po sviatkoch mi zostalo varené údené mäso. Váhala som medzi šunka flekmi alebo guľkami....

Bravčové karé s lečom
Mám rada zeleninu. Recept mám už dlho, takže vôbec neviem, či som to vymyslela...

Roláda z mletého bravčového mäsa
Rozhodla som sa prispieť i ja veľkonočnou pochúťkou, ktorou je roláda z mletého bravčového mäsa...

Kavarma
Kavarma patrí v Bulharsku medzi tradičné a veľmi obľúbené jedlá. Existuje však viacej druhov postupov a...

Zapekané bagetky so syrom a slaninou
Tyto super bagetky byly v letáku Albert a u nás doma jsem je od té doby...

Domáca huspenina so zeleninou
Do osolenej vody dáme variť koleno, paprče, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom...

Pappardelle so špenátom, slaninou a syrom Brie
Tento recept som pripravil z núdze. Keďže som varil iba pre seba tak som sa rozhodol...

Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...

Trojfarebná roláda
... počas Vianoc moju obloženú misu určite bude zdobiť táto nezvyčajná roláda. Použila som syrovo-vajíčkovú pomazánku...

Tyrolské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, ...

Kapustový prívarok s mäsovými guľôčkami
Do hrnca si dáme rozpáliť trochu oleja a medzitým si nadrobno nasekáme cibuľu a nakrájame/ nasekáme/ nastrúhame...

Bryndzové halušky s bravčovou panenkou
Tento recept je jeden z obľúbených u nás doma , trošku sme si ho vyšperkovali panenkou....

Smažené bravčové koleno
Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi...

Bravčová krkovička na červenom víne
Najskôr som chcel robiť cigánsku, ale nakoniec z toho vzniklo toto :-)

Zemiakovo-kelový zapekanec
Je to jednoduché a veľmi dobré a hlavne zdravšie, aspoň trochu.

Živánska
Toto jedlo sme dávno nemali. Žiaľ, mám len fotopostup. Hotové jedlo som nestačila odfotiť....

Zapekané domáce fliačky s oškvarkami
Niet nad domáce čerstvé cestoviny, dajú sa pripraviť na sladko i na slano na veľa spôsobov,...

Rýchla škvarková nátierka
Čo rýchlo natrieť na desiatový chlieb? Alebo čo na jednoduchú večeru, keď sa Vám nechce vymýšľať?...

Zapečené koleno a pečená švábka na masti
Koleno uvaríme do mäkka s bobk. listom, korením a cibulou. Nakrájame. Môžete použit čerstve ale aj údené....

Huspenina
Všetky suroviny som umyla. Kožky som znovu zrolovala, tak ako som ich kúpila. Do kuchty som dala...

Bravčový jazyk s chlebovou omáčkou
Recept som získala od novej kamarátky Blanky, jazyk som robila prvýkrát a musím jej dať vo...

Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....

Falošný španielsky vtáčik
Ľahké a veľmi chutné jedlo. Výborné na nedeľňajší obed. Dobrú chuť!

Krkovička v omáčke z pečeného cesnaku
Jednoduché aj keď časovo trošku náročnejšie. Kto má rád pečený cesnak, určite si príde na...

Guľaš z trúby
Všetké suroviny sú moje vlastne , vyprodukované počas roka, takže je o to chutnejší, okrem korenín.

Boloňská omáčka k cestovinám
Pražte ju kvalitne dlho a na čo najmenšom plameni. Zeleninu som nastrúhal na hrubo, no...

Skoro čína s panenkou
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...

Tekvicová omáčka s cesnakovým mäsom
Tak som objavila staré zásoby v mrazáku a treba ich polikvidovať, kým bude nová úroda.

Horúca bravčová krkovička
Tuto krkovičku som pripravil švagrovi Milanovi ako zákusok k meninám. Chcel niečo pikantné, tak som...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera