Kapustový prívarok s mäsovými guľôčkami fotorecept
30 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Do hrnca si dáme rozpáliť trochu oleja a medzitým si nadrobno nasekáme cibuľu a nakrájame/ nasekáme/ nastrúhame si kapustu. Cibuľu opražíme do zlatista.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pridáme kapustu, chvíľu pražíme a zalejeme vodou. Necháme dusiť asi 20 min.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Medzitým si očistíme zemiaky, z ktorých 4 nakrájame na kocky a pridáme k podusenej kapuste. Dolejeme vodou. Zvyšný zemiak postrúhame a využijeme na zahustenie. Rovnako na kocky nakrájame a rajčiny a pridáme do hrnca. Zakryjeme a necháme variť.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
V mise si zmiešame mleté mäso, vajíčko, strúhanku, pretlačený cesnak a nadrobno posekanú pažítku.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Z hmoty tvarujeme menšie guľky, ktoré ukladáme na plech a pečieme 45 min pri 200 stupňoch.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu