
Sýta polievka z ružičkového kelu
Ružičkový kel - začína jeho sezóna a nakoľko ho mám veľmi rada pripravila som dnes z neho...

Boršč
Boršč v Rusku to co na Slovensku kapustnica. Co rodina a nebo místo to trochu jinak....

Boršč
Zdravý polievko - obed zo surovín najmä zo záhradky. Reálny ruský či ukrajinský boršč som ...

Jedno mäso - dva rozličné rezne
Vcera tu bol taky komentar ohladom robenia reznov z kare. Kde kare bolo prirovnane k pilinam....

Zemiakový paprikáš s púchovskou klobásou
… Tak toto je jedno z kúzelných jedál mojeho detstva a rannej mladosti, ktoré mi varili...

Živánska v pahrebe
Tento recept traduje už dlho. Vždy si ho robíme keď sme na chate. Je to...

Tekvicový prívarok s mäsovým perkeltom
Mäso pokrájame na menšie kúsky. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, osolíme, pridáme mäso, mleté čierne...

Bravčová panenka s pečenými zemiakmi, fazuľovými strukmi a omáčkou z čierneho korenia
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kusy. V miske ich polejeme olejom a pridáme korenie na...

Plnený kapustný list - Holubce
Môj otecko pochádzal zo Zakarpatska. Občas nám navaril jedlá, ktoré nám náramne chutili. Holubce...

Kotleta pražského údenára
Recept som objavil na internete, trocha som si ho upravil a som veľmi spokojný. Podľa názvu nevšedná špecialita, podľa chuti veľmi chutné jedlo....

Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky, ktorú som naplnila jednoduchou plnkou, len rožok, pažítka a...

Liptovská kapustnica
Bravčové mäso uvaríme, vyberieme a vývar použijeme na prípravu polievky. Do vývaru vložíme údené mäso,...

Srnčí chrbát à la Wellington
Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny a dusíme,...

Roztrhané mäsko
Taketo mäsko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik, šupnut do žemle,...
Soté z panenky à la Picúr
Primáš kapely Cigánski Diabli Štefan „Picúr“ Banyák pripraví soté z panenky.

Špagety s bravčovým mäsom po našom
Ďalší z receptov, ktoré poznám ešte zo svojho detstva. z čias kedy sa ešte niečo také...

Mäsové guľky v kyslej kapuste
cibuľu pokrájame na male kúsky, zemiaky na kolieska... na maslo alebo tuk dáme opražiť cibuľu pridáme kyslu...

Taká akože živánska pre moju rodinku
Živánska je jedlo, ktoré sa dá urobiť v prírode, v pahrebe (taká chutí najlepšie), alebo doma v...

Slepé prasa
Čítala som veľa receptov na toto veľkonočné jedlo ale s mletým mäsom mi to pripomína fašírku...

Pečený Kardio bôčik
Jednoduché jedlo, z ktorého by mal isto radosť aj MUDr. Bukovský a kardiochirurgovia... Ale vždy...

Klobásková krkovička
Inšpirovala som sa receptom z varechy , no upravila som si ho podľa seba. Je...

Fašírka ako lusk
Milujem fašírku... a to je asi tak všetko čo k tomu môžem povedať :) Dobrú chuť!
Plnený bravčový rezeň Cordon bleu
Rezeň sa dá pripraviť na množstvo spôsobov a plnený chutí tiež skvelo. Vyskúšajte aj tento bravčový...

Hovädzí guláš s červenou fazuľou a záhradnou majoránkou
Jednoduchý guľáš s červenou fazuľou a záhradnou majoránkou
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera