Bravčové karé na cibuľke

zlatulik3 - fotkazlatulik3, 23. júla 2012
Bravčové karé na cibuľke
Foto: zlatulik3

Tento recept som len dnes vymyslela..:-) a veľmi chutil mojej rodine..

5-6
porcií
35 minút
príprava
90 minút
na 190 °C

Suroviny

500 gr
200 gr
7ks
200 gr
3PL
3PL
2PL
2PL




Postup

  1. 1

    Bravčove kare nakrájame,vyklepeme,osolime,okorenime...na dno pekača nastrúhame na drobno kapustu a na kolieska nakrájame červenú cibuľu..:-) na to naukladame mäso zakryjeme a dame do rúry piecť...

  2. 2

    ...asi po hodinke pečenia som ešte nakrajala na mäso slaninku a pokvapkala trochu chili omačkou a sojovou omáčkou, potom som to dala ešte zapiect na pol hodinku..až kym mäso neni mäkke..:-) Ja som podavala s ryžou..:-) Dobru chuť.

Diskusia k receptu

ocino4
veru aj ja.Ale je to zaujímavý recept.Uložím.
susie89
Vyzera to vynikajuco, urcite vyskusam, ale stale mam problem s ryzou a tato na obrazku vyzera velmi dobre. Mozem sa spytat na postup pri vareni ryze a tiez aky druh ryze pouzivate?
zlatulik3
@susie89 ,ja použivam gulotozrnnu ryzu Bask.. Do sitka dám potrebné množstvo ryže a pod tečúcou vodou ju poriadne popreplachujem, potom ju nechám v sitku odkvapkať. Zatiaľ dam do hrnca olej a zapalim pod nim... dám odkvapkanú ryžu a trocha ju do sklovita opražím, stále to miešam. Potom ryžu zalejem vodou tak, aby bola hladina vody tak 1 až 1,5 cm nad povrchom ryže, osolím 1 pL soli, trocha vegety, zakryjem a keď začne vrieť, stíšim na minimum. ... nemám to stopnuté, ale cca po 10 az 15 minútach premiešam, skúsim aká je. Keď je ešte nedokončená, tak tvrdkavá, varim dalej...az kym neni mäkka..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia