Domáca tlačenka

rein - fotkarein, 8. februára 2017
Domáca tlačenka
Foto: rein

Jednoduchá, jednoducho dobrá.

10
porcií
30 minút
príprava
300 minút
na 100 °C

Suroviny

1 ks
4 ks
100 g (z uvareného kolena)
80 g
2 PL
3 KL
20 g
1 l




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme variť jazyky a koleno na slabšie a varíme 5 hodín. Vody dáme len aby bolo mäso zaliate.

  2. 2

    Po uvarení oberieme kože z kolena (100 g), ktoré pomelieme aj s cesnakom. Jazyky očisíme a pokrjame na kusky aj s mäsom z kolena. Pridáme všetky koreniny, vývar a prevaríme dve minúty. Dáme do tlačenkových sáčkov a necháme schladiť.

    Domáca tlačenka - obrázok 2

Diskusia k receptu

rulik
na domácu nemám, ale zajtra je v Lidli akcia na zabíjačkové špeciality tak zájdem
2x rein a mc1
luss44
veľmi málo jedávam tlačenku, ale teraz si mi veru narobil chute, vyzerá výborne
1x rein
tatranka
Robievame a veľmi sa vždy na ňu tešíme.Tiež som robila asi pred dvomi týždňami .Robím do užších rukávov.Je to tak po nakrájaní estetickejšie.Pripájam foto.


luclup
Mnam dlho som nejedla tlacenku, ked mame doma vzdy si pochutim, kvapnem trosku ocot, k tomu cerstvy chrumkavy chlebik ... mmmm ☆☆☆☆☆
1x rein
johnysek
teda musim napsat,klobouk dolu.Vyborny recept,hned bych si dal,naposledy jsem jedl dobrou tlacenku u starych rodicu me zeny,na Hanacku.Urcite to vyzkousime,mnam....
1x rein
torticka
Ludia, preco teraz davate taketo mnamkove jedla, ked som po crevnej a vracavej chripke. Och, ako by som si dala, a este ocot. To je bašta.
1x rein
haji
Krásnápráce, krásná tlačenka, fotogenická, dobře popsaný postup, vůně se táhne až k nám. Jsi moc šikovný!
1x rein
rein
@Tatranka (8.2.2017 19:12)

Veď aj ja, len to je tak nafotene, nedalo mi to a išiel som to ešte raz odfotiť.


1x haji
tiginko
tak toto by si ten môj zákonitý poriadne vychutnal a chcel by ťa určite za VIP priateľa. Ja s vami chlapci tieto výstrelky nezdieľam, ale som si vedomá, že o veľa prichádzam. Vždy ma strašne mrzí, že si neviem vychutnať jedlá, ku ktorým mám z nejakého nepochopiteľného dôvodu dosť razantný odmietavý postoj a všetci ostatní rozumní ľudia ich milujú. Takto prichádzam o pôžitok z huspeniny, tlačenky a iných, prepytujem trasľavých dobrôt. Zaslúžila by som si trpieť v peklách gastronomických!
kukulienka71
Krásna mozaika. Na zabíjačkové špeciality som háklivá, a v prípade tlačenky som prekonala svoj odstup len nedávno, nezjem ale hocijakú, musí byť dobre cesnaková a nie moc mastná ani tuhá. Takú si vychutnám, lebo sa do nej zahryznem, kdežto huspenina si ma ešte stále nezískala.
Aj ty aj Tatranka ich máte veľmi lákavé.
1x rein
rein
Ďakujem Vám všetkým za krásne komentáre.
1x rein
afataga
nadhera, az spieva: zjedz ma

@tigi u nas je to naopak, moj by to nedal do huby, tak asi budete trpiet spolu
2x rein a lianka
bzsiska
To je paráda. Už aj uložené, najbližšie varím. Vyzerá fakt jednoducho. Mňam. A k tomu môj domáci fešák z kvásku. ;) Už viem, čo budem raňajkovať budúcu sobotu.


rein
@Bzsiska (9.2.2017 21:36)

Ja zasa chlebík chválim,už som ho raz robil z kvásku, ale mi nevyšiel, tak som to vzdal. asi sa ešte raz doň pustím.
haji
@Rein (10.2.2017 02:49)
Milý @Rein , hned bych ti kváskový chlebík dodala, zištně, takový malý bartr. Ale Žilina je daleko, holub by si mákl, chtělo by to drona.
1x rein
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@Tatranka (8.2.2017 19:12)

Martuska mas na vareche recept?
ivan14
Tlačenka nemá chybu! Dovolím si upozornit, jak to dělám já - abych nemusel tlačenku obracet (kvůli rovnoměrnému rozdělení tuku), nalil jsem ji do srnčího hřbetu a po ztuhnutí jsem přebytečné sádlo oškrábal. A protože se dá tlačenka celkem bez problémů mrazit (ale musí v ní být dost kolagenu z kůží - vyzkoušet!), dávkoval jsem ji do kelímků z kafeautomatu. Je to tak akorát jedna porce. A jestli se vám po rozmrazení rozteče? No bóže, vemte na ni lžíci a říkejte jí "tlačenkový salát". :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia