Foto: micho
zdroj Ferko
15 minút
príprava
príprava
120 minút
na 80 - 85 °C
na 80 - 85 °C
Postup
-
1
Umyté mäso nakrájame na menšie kúsky a dôkladne premiešame s vodou, rychlosoľou a cukrom. Odložíme do chladničky na 48 hodín. Raz, dva razy ho premiešame.
- 2
Do šunkovaru dáme mikroténový sáčok na varenie šunky a postupne vkladáme mäso. Dôkladne ho natlačíme aby tam nebol vzduch.
- 3
Šunkovar uzavrieme a dáme variť. Buď do hrnca s vodou, alebo ak máte teplovzdušnú rúru tak do pekáča s trochou vody.
- 4
Uvarenú šunku vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
- 2
slavka11 a u Vás vydrží otvorená šunka 3 dní? :-)))))))) u nás sa len zapraši
hobby.idnes.cz/uvarit-domaci-sunku-bez-ecek-je-jednodu...
Doporučujem Vám všetkým si kliknúť na : peklo na tanieri, tam sa dozviete i radu o kupovaných šunkách a nielen o nich.
Teraz v Jednote to predávajú za 10,99 € šunkovar.
Šunka sa nekonala a tak som bola odhodlaná konečne ju po dlhej dobe urobiť. Ja mám ale recept taký, že mäso nakrájať na rezne naklepať a potom vymiesiť s tou rýchlosoľou a hneď natlačiť do formy. Nechať v nej tak 1 až 1,5 dňa a potom variť. No ako tu čítam, že robievate aj s obyčajnou soľou tak si to naplánujem znovu , rýchlosoľou budem posýpať na jar slimáky v záhrade.