Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou
Ryba pečená na masle je vždy rýchlo hotová a pochúťka, tobôž, ked je tu sezóna...
Zabíjačková kapusta
Mali sme zbytok kvasenej kapusty v súdku, dokúpila som mäso a spravila aspoň trochu kapusty ako...
Bratislavské bravčové pliecko
Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku.
Mletý rezeň - klasika
potrebné suroviny: pomleté pliecko, vajce, tvrdý syr, čierné korenie, soľ a horčica
Cestovinový šalát s tuniakom
Je to jednoduché, rýchle a pre mňa aj chutné a osviežujúce jedlo.
Živánska na plechu
Opäť jeden z ďaľších jednoduchých receptov. Stačí iba krájať a krájať ...
Pľúcka na smotane
Bravčové pľucka na smotane s knedľou máme veľmi radi. Nerobím ich často, ale nekoľko krát do roka...
Srnčí guláš na červenom víne
V zime som kúpila divinu a dnes prišla na rad. Srnčie patrí medzi veľmi jemné...
Pečená kačica plnená jablkom & červená kapusta na karameli
Pani Jeseň je tu zas. My sme ju privítali typickým slovenským jesenným nedeľným obedom :...
Nedeľňajšia hovädzia polievka - domáci penicilín
Stálica domácej kuchyne každej slovenskej rodiny a pýcha jej pracovitej starostlivej gazdinky. Zodpovedne potvrdzujem, že...
Plnená kuracia roláda
Túto roládu robievam na studeno aj ako hlavné jedlo. Je to rodinný recept a pamätám si, že...
Pikantná mäsová pochúťka v zemiakovej placke
Každý z nás toto jedlo určite pozná a robí iným spôsobom - vždy býva iné , podľa...
Divina na smotane
Sem tam sa mi podarí mať trochu diviny. Býva to obyčajne podarúnok od lesákov. Teším...
Pečená krkovička
Pečená krkovička je môj obľúbený recept a je možné ho použiť na každú príležitosť a aj slávnostnú,...
Živánska v pekáči
Tento svoj recept robievam v lete a na jeseň dosť často, každý má svoj obľúbený spôsob,...
Silvestrovská pochúťka
Predovšetkým upozorňujem , nech tento recept neštudujú vegetariáni a dietári. U nás ho pripravujeme pre početnú...
Sviečková na smotane
Každý máme svoj spôsob prípravy... Niekto ju robí prešpikovanú slaninou, no mne osobne chutí viac takto......
Pomaly pečené diviačie stehno z Cseszneku
Csesznek /čítaj česnek/ je obec v Madarsku vo Vesprémskej župe, v jej okolitých lesoch sa veľa...
Koložvárska kapusta
Na rozpálenom tuku orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme scedenú kyslú kapustu, mleté mäso, soľ, ...
Domáca treska z kapra
Milujem tresku, ale to čo nám dnes predávajú v obchodoch už niekedy pomaly ani neobsahuje rybičku....
Hovädzí stroganov s ryžou
Keď malo byť rozhodnutie, čo navariť na dnešný deň, tak stroganov vyhral. Je to...
Hovädzie s kôprovou omáčkou
Už dávno som toto jedlo nevarila, ale je to chutné a s prípravou nie je veľa...
Zemiakový prívarok s fašírkou
Tento recept je bežná klasika, ale moj vnuk je už tak nažhavený prispievaním receptov, že sme ho...
Smotanové zemiaky a mletý rezeň so syrom
Takýto obed varievala moja mamka. Smotanové zemiaky sú veľmi chutné a dobre "šmýkajú", chutia s...
Fazuľová polievka Jókai
Suchú fazuľu deň pred varením umyjeme a necháme cez noc namočenú. Na druhý deň ju opäť...
Rizoto
Aj keď je rizoto talianske jedlo, moja mama ho robievala v pondelok z mäsa z polievky...
Hovädzie na divoko
Úprimne, netuším aký je rozdiel medzi sviečkovou a touto divočinou. Mamina to vždy volala "na...
Pečená kačička, najlepšia kapusta na svete a lokše,ktoré som robila prvý krát
Najfajnovejšie papanie na svete. kačička bola mäkučká. len prsty oblízať, k tomu kapustička ako od...
Pečené bravčové mäso
Veľmi chutné jedlo, ktorého inšpiráciu sme našli v susednej Českej republike.