Kuracie prsia na smotane s haluškami
Foto: jany1976
Kuracie mäso na smotane nesmie chýbať na našom stole.😋
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji orestujeme nakrájané mäso s cibuľou.
- 2
Pridáme soľ, mletú červenú papriku, korenie a podlejeme vodou.
- 3
Keď je mäso mäkké, zahustíme ho smotanou s rozmiešanou 1 lyžicou hladkej múky a prevaríme.
- 4
Halušky: Vymiešame polohrubú múku s vajcom, osolíme a pridáme vodu na polotuhé cesto.
- 5
Cesto pretlačíme cez haluškovač do osolenej vriacej vody a varíme kým halušky vyplávajú na povrch.
- 6
Halušky nakoniec scedíme a podávame s uvareným kuracím mäskom. Dobrú chuť.😋
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, je to klasika na cibuľovom základe, tak mi chutí.🙂
Niekedy nakrájam aj papriku s rajčinami a bujóny nepoužívam.😋
Ďakujem.😋
Tá voda je myslená do halušiek alebo do mäsa? Asi do mäsa.:-)
Kura treba trochu podliať vodou, ináč by prihorelo. A halušky sa robia tiež s vodou.🙂
Áno, vďaka.🙂
Ďakujem pekne haji.🙂 K takému kuriatku mám rada aj knedľu alebo cestoviny.