Domáca kapustnica s hríbami a klobáskou
Foto: mysiacik
Aj kapustnica je jedlo, ktoré nemože u nás chýbať na Vianoce. Varíme ju vo veľkom 6 litrovom hrnci a rýchlosťou blesku je fuč :D
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu si dáme do hrnca, ak by bola viac kyslá, tak si ju premyjeme v sitku vodou. Pridáme vývar, ak máme domácu kvasenú kapustu, nemusíme pridávať, ale ak nemáme, pridáme tieto ingrediencie: 6 ks čierneho celého korenia, 5 ks celého nového korenia, štvrť lyžičky celého kmínu a 5 ks bobkového listu. Kapustu osolíme, pridáme trocha mletého korenia, pretlačíme cesnak a necháme variť, asi po pol hodine pridáme hríby, ktoré si však predtým na 15 minút zalejeme horúcou vodou, aby nám napučali. Do polievky dávam aj šťavu, ktorú hríby pustia.
- 2
Necháme kapustnicu variť, keď už sa nám zdá, že je kapusta mäkká, pridáme klobásku, ktorú necháme uvariť, vytiahneme ju a nakrájame na koliečka.
- 3
Medzitým, ako sa nám klobáska varila, si na oleji pripravíme zásmažku z nadrobno nakrájanej cibule a dvoch lyžíc múky, kam potom po vychladnutí pridáme mletú červenú papriku. Osobne mám radšej redšie polievky, ale ak má niekto radšej hustejšie, kľudne môže ešte múky pridať. Ak už máme kapustu mäkkú a klobásku vytiahnutú, zásmažku trocha zriedime s vodou a polievku zahustíme, pridáme nakrájanú klobásku, odkrojíme mäkký chleba a môžme jesť :)
Tiež kapustová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu