Pikantná mäsová pochúťka v zemiakovej placke
Foto: hviezdickaz
Každý z nás toto jedlo určite pozná a robí iným spôsobom - vždy býva iné ,podľa toho čo chladnička dá ... :o)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300-400 g |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby mletá |
|
podľa potreby |
|
1 pol.lyžica |
|
3-4 pol.lyžice |
|
3-4 pol.lyžice |
|
podľa potreby alebo cesnaková pasta |
|
podľa potreby |
|
príloha |
|
podľa potreby postrúhaný |
|
podľa chuti - rôzna |
|
Postup
-
1
Mäso pokrájame na rezančeky a opražíme na cibuľke. Pridáme koreniny - soľ,korenie,papriku,rascu,vegetu. Ďalej pridáme lečo,zalejeme asi 1,5 - 2 dl vody, pridáme ešte časť kečupu a horčice./ Kto chce viac pikantné jedlo ,pridá si feferónku alebo chilli,prípadne iné druhy korenín . /
- 2
Počas dusenia podlievame mäso po troške vodou,keď je už mäkké / cca.50-60 min. / , dochutíme ho prelisovaným cesnakom alebo cesnakovou pastou a pridáme zvyšný kečup a horčicu, ktoré nám zvyšnú šťavu zahustia.
- 3
Zmes dáme do väčšej zemiakovej placky,ktorú preložíme na polovicu.Podávame so zeleninovou oblohou,posypané postrúhaným syrom. Dobrú chuť :o)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu