Foto: marianna76
Mali sme zbytok kvasenej kapusty v súdku, dokúpila som mäso a spravila aspoň trochu kapusty ako sa zvykne pri zabíjačke robiť...
Postup
-
1
Nachystala som pekné mäso, podľa chuti, aby bolo málo mastné, a aby ho bolo dosť pri kapuste.
-
2
kapustu som dala do veľkého hrnca, pridala bob.list, korenie nové, aj čierne
-
3
Navrch som naukladala mäso
-
4
zaliala vodou podľa mojej potreby
-
5
varila , nie na plno, tak mierne, po hodine a pol to vyzeralo takto
-
6
Ešte chvíľu, asi 20 min. som nechala, nech sa úplne dobre uvarí...
-
7
Mäso som vybrala, obrala od kostí...
-
8
Nakrájala a pridala ku kapuste. Premiešala.
-
9
Plnila som do pohárov na zaváranie. Nabudúce nezmiešam dohromady, ale budem dávať kapustu , mäso rozdelím a znovu kapustu a vodu z kapusty... Takto sa to myslím, že horšie robilo.... Je možné ešte dochutiť soľou.
-
10
Zavárala som 100 stupnov / 35 minút. Nechala som vychladnúť v zaváracom hrnci,lebo som mala len 8 pohárov.
@mb ale nie, ale ďakujem..., potešilo ma to, mám aspoň zavarené, keď budeme potrebovať rýchlo sa najesť....
@danculka ano , alebo keď nás nenapadá, čo uvariť....
veľké problémy. Dať si či nedať. Vždy vychádza dať a potom je
toho mäska menej . Takéto čerstvo varené v kapuste nemá chybu.
V súčasnej dobe však proviantný náčelník ráta s prípadným ubytkom
materiálu, a kúpi toho mäska viac. Krásny deň ti prajem.