Foto: safira85
Výborný a jednoduchý recept.Mňam mňam:))))
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäsko si nakrájame na rezne,naklepeme,osolíme,okoreníme a sprudka osmahneme z oboch strán.
-
2
Mäsko vyberieme a do výpeku dáme na drobno nasekanú cibulu.Osmahneme ju do sklovita, pridáme rascu asi tak pol č.l.,okoreníme,osolíme a poprášime mletou červenou paprikou podla chuti.
- 3
Ked máme cibulu hotovú,poukladáme na cibulu mäso a z oboch strán ešte chvílu smažíme,aby sa nám cibula pekne na mäso nalepila.
- 4
Mäso podlejeme vodou (len toľko aby mäso bolo vodou zakryté) a dusíme ho až do zmäknutia asi 1 hodinu podľa typu sporáka na miernom ohni. Mäso priebežne kontrolujeme, ak treba podlejeme ešte vodou.
- 5
Na záver mäso vyberieme a šťavu zahustíme solamylom,(solamyl si najskôr rozrobíme v troške vody aby sme nemali hrčky) potom mäso vrátime späť do panvice. Necháme prevrieť a podávame s ryžou. Kto nechce, nemusí šťavu zahusťovať, prispôsobte si to podľa chuti:)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Už som na ňu zabudla, ale ďakujem, že si mi pripomenula, už aj utekám kúpiť mäsko... !
veľmi chválim.
dakujem za pripomenutie.