Sviečková na smotane fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 7. februára 2011

Každý máme svoj spôsob prípravy... Niekto ju robí prešpikovanú slaninou,no mne osobne chutí viac takto... po našom :)

6
porcií
25 minút
príprava
100-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
2 ks
podľa potreby na podliatie
2 ks
3 ks
3 ks
1 ks
1-2 lyžice
podľa potreby
podľa potreby
2-3 ks
2-3 ks
2-3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso nakrájame na rezne,vyklepeme,osolíme a okoreníme.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpálenom oleji narýchlo opražíme mäso.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si dáme do hrnca trochu oleja a opražíme cibuľku.Pridáme nastrúhanú zeleninu - mrkvu,petržlen a zeler.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vložíme mäso do hrnca aj s výpekom,podlejeme vodou,pridáme bobkový list,čierne celé a nové korenie a dusíme,až kým mäso nebude mäkké.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom mäso aj koreniny vyberieme,zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom.Dáme znovu variť,zahustíme smotanou s hladkou múkou a necháme prevariť.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ochutnáme a dochucujeme citrónovou šťavou,cukrom,prípadne ešte dosolíme.

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s knedľou.Už sa len do toho jedenia pustiť :o) , prajem Vám dobrú chuť !

    Sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

gabi58
Mňam, sviečkovú milujem. Zeleninu nestrúham ale nakrájam na väčšie kusy a potom rozmixujem. Menej práce.
dorisa
Aj ja milujem sviečkovú. Máš ju krasnu, aj chutnú, určite. Dobru chuť.
evanaaa
Ani ja nemám rada tam slaninu, raz som skúsila a chuť slaniny ( aj keď ju ináč mám rada ), prerážala. Tá sa hodí len na divočinu. Zeleninu tiež krájam, vceď pri varení zmäkne a rozmixuje sa.
coldbery
Sviečkovu tiež veľmi mám rada.....maž ju úžasnú....mňamky...:-)))
lyali
Veru pustila by som sa do toho (jedenia) :-) Si mi chute narobila :-) Takto ju veru robievam aj ja. Dakujem za pripomenutie :-)
alzbetka2
aj ja ju mám veľmi rada a dobre dááávno som ju už nerobila, ďakujem za pripomenutie...
frona
vyzerá skoro ako moja...ja tiež zásadne bez slaniny. Už mám konečne móčing, takže bude sa robiť sviečková.....:))))))
serchan
sviečkova u nás hrá prím, ja ju však zásadne sladím karamelom, je oveľa chutnejšia
evanaaa
Na zajtra mám navarené, pozajtra robím sviečku, mám poekný kus hovädzieho.
murgaska
Moja svieckova nevyzera tak dobre,musim to opravit podla Tvojho receptu hviezdicka,dakujem M
evilauri
Krasne fotecky! ( a klavesnica je uz zase oslintana)...ach jo, ta nasa varecha :-))))
edi622
Milujem sviečkovú , ale ja ku koreninám pridávam plátok citróna so šupkou ( príjemná aróma tej citron.kôry ) , a tiež trochu horčice ( dodá celej sviečkovej príjemnú chuť ) a samozrejme na koniec už na tanieri nesmie chýbať výrazná marmeláda podľa chuti...
bimka
dievčatá: Tá sviečková je rovnaká ako moja, len keď to chcete urobiť tak, aby nikto nemal zažívacie problémy tak múku, ktorú používate na zahustenie ( so smotanou) treba na sucho trochu opražiť. Hlavne hladkú! Potom bude mať každý stravník pokoj....
bimka
dievčatá: Tá sviečková je rovnaká ako moja, len keď to chcete urobiť tak, aby nikto nemal zažívacie problémy tak múku, ktorú používate na zahustenie ( so smotanou) treba na sucho trochu opražiť. Hlavne hladkú! Potom bude mať každý stravník pokoj....
bimka
dievčatá: Tá sviečková je rovnaká ako moja, len keď to chcete urobiť tak, aby nikto nemal zažívacie problémy tak múku, ktorú používate na zahustenie ( so smotanou) treba na sucho trochu opražiť. Hlavne hladkú! Potom bude mať každý stravník pokoj....
duschko
Tak ako pise edi622, platok citronu, ale nie do varenia, no priamo na masko na tanier a nan este zavarane brusnice. S tou horcicou som neskusal. Hviezdickaz mas tu svieckovu velmi peknu a urcite aj velmi chutnu. Ukladam do mkk aj s komentarmi
evanaaa
Horčicu aj ja pridávam do smotanovej zátrepky, brusnice a lekváre nepoužívam, môj muž by to s taniera vyhodil a ani ja nie som za sladké k mäsu.
certica47
pre dogagador: ahoj, píšeš, že nepoznáš nikoho, kto by nemal rád sviečkovú, ja ju nemám rada, ale veľmi rada ju varím pre moju celú rodinu, ktorá ju mnou pripravenú zbožňuje :-DDD
frezia
Mam krasne hovädzie mäsko, idem ju navarit. Dakujem za pripomenutie.
Ja pridavam taktiez kusok citrona, pekne jedlo prevonia a na tanier za lyzicu brusnic.
elica
Dnes som robila prvýkrát vašu sviečkovú. Priatel povedal, ze je ŇAM:)
Dakujem pekne.
dadulka27
Tento recept som si velmi oblubila a to nie len ja ale hlavne moja rodina :) dakujeme pekne :)