Foto: hviezdickaz
Každý máme svoj spôsob prípravy... Niekto ju robí prešpikovanú slaninou,no mne osobne chutí viac takto... po našom :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
2 ks |
|
podľa potreby na podliatie |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1-2 lyžice |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
2-3 ks |
|
2-3 ks |
|
2-3 ks |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso nakrájame na rezne,vyklepeme,osolíme a okoreníme.
-
2
Na rozpálenom oleji narýchlo opražíme mäso.
-
3
Medzitým si dáme do hrnca trochu oleja a opražíme cibuľku.Pridáme nastrúhanú zeleninu - mrkvu,petržlen a zeler.
-
4
Vložíme mäso do hrnca aj s výpekom,podlejeme vodou,pridáme bobkový list,čierne celé a nové korenie a dusíme,až kým mäso nebude mäkké.
-
5
Potom mäso aj koreniny vyberieme,zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom.Dáme znovu variť,zahustíme smotanou s hladkou múkou a necháme prevariť.
-
6
Ochutnáme a dochucujeme citrónovou šťavou,cukrom,prípadne ešte dosolíme.
-
7
Podávame s knedľou.Už sa len do toho jedenia pustiť :o) , prajem Vám dobrú chuť !
Ja pridavam taktiez kusok citrona, pekne jedlo prevonia a na tanier za lyzicu brusnic.
Dakujem pekne.