Receptík z Liptova, ktorý je veľmi chutný...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľku posmažím na masti, pridám červenú papriku a kapustu. Podusím 20 minút. (Ja osobne dávam do kapusty uvariť aj domácu klobásu, prípadne podlievam vývarom s údeného mäsa, ktoré neskôr pokrájam a dávam namiesto bravčového...) Ryžu uvarím bežným spôsobom. Mäsko si pokrájam na menšie kocky, osolím , okorením a dám prudko opiecť na panvicu. Opečené mäsko vložím do hrnca, podlejem a dusím skoro do mäkka.
-
2
Nachystám si zapekaciu misu, ktorú len jemne vymastím a začnem vrstviť- kapustu, ryžu,mäso,ryžu a kapustu.
-
3
Keď je to všetko pekne navrstvené dám to zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 15-20 minút, potom vytiahnem a ešte zalejem smotanou a dám ešte do chrumkava zapiecť tak na 15 minút. Ako prílohu podávam varené zemiaky, alebo chlebík. Dobrú chuť!
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
No tak viete ako...Do tejto kapustičky sa dá dať naozaj viac druhov mäska...podľa toho čo má kto rááád...a čo je v chladničké či mrazáku :)))