Foto: elle82
Receptík z Liptova, ktorý je veľmi chutný...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľku posmažím na masti, pridám červenú papriku a kapustu. Podusím 20 minút. (Ja osobne dávam do kapusty uvariť aj domácu klobásu, prípadne podlievam vývarom s údeného mäsa, ktoré neskôr pokrájam a dávam namiesto bravčového...) Ryžu uvarím bežným spôsobom. Mäsko si pokrájam na menšie kocky, osolím , okorením a dám prudko opiecť na panvicu. Opečené mäsko vložím do hrnca, podlejem a dusím skoro do mäkka.
-
2
Nachystám si zapekaciu misu, ktorú len jemne vymastím a začnem vrstviť- kapustu, ryžu,mäso,ryžu a kapustu.
-
3
Keď je to všetko pekne navrstvené dám to zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 15-20 minút, potom vytiahnem a ešte zalejem smotanou a dám ešte do chrumkava zapiecť tak na 15 minút. Ako prílohu podávam varené zemiaky, alebo chlebík. Dobrú chuť!
No tak viete ako...Do tejto kapustičky sa dá dať naozaj viac druhov mäska...podľa toho čo má kto rááád...a čo je v chladničké či mrazáku :)))