Koložvárska kapusta fotorecept

elle82 - fotkaelle82, 7. decembra 2010
Koložvárska kapusta (fotorecept)
Foto: elle82

Receptík z Liptova, ktorý je veľmi chutný...

8
porcií
120 minút
príprava
20/30 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
400 g
400 g
1 - 2 ks, údená
1 ks
1  ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľku posmažím na masti, pridám červenú papriku a kapustu. Podusím 20 minút. (Ja osobne dávam do kapusty uvariť aj domácu klobásu, prípadne podlievam vývarom s údeného mäsa, ktoré neskôr pokrájam a dávam namiesto bravčového...) Ryžu uvarím bežným spôsobom. Mäsko si pokrájam na menšie kocky, osolím , okorením a dám prudko opiecť na panvicu. Opečené mäsko vložím do hrnca, podlejem a dusím skoro do mäkka.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nachystám si zapekaciu misu, ktorú len jemne vymastím a začnem vrstviť- kapustu, ryžu,mäso,ryžu a kapustu.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je to všetko pekne navrstvené dám to zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 15-20 minút, potom vytiahnem a ešte zalejem smotanou a dám ešte do chrumkava zapiecť tak na 15 minút. Ako prílohu podávam varené zemiaky, alebo chlebík. Dobrú chuť!

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

dorisa
Toto jedlo zbožňujem,ale len sama. Tak ho varieva len sporadicky.Presne takto vyzerá aj moj recept. Pekné.
jatanika
tiež takto robievam...máme radi...a ja, že je z rumunského Koložváru
noelia
Spominam si na vonu Kolozvarskej kapusty u mojej milej babicky. Ona ju vsak robievala v babovkovej forme a servirovalo sa na Stedry den po polnocnej omsi, ked sme sa vymrznuti vratili do vonaveho domceka.....dakujem za pripomenutie.
marca
Robim to podobne,ale jem to v rodine len ja, takže to robievam zriedkavo. Neviem pochopiť moju rodinu prečo to nechcu.
rona1
Robím to podobne, ale s mletým mäso a všetky suroviny zmiešam a dám na pekáč zapiecť, nakoniec polejem kyslou smotanou. Dnes ju idem variť na obed, rodina sa teší...
valeri
No varecháči určite ma vysmejete, ale doteraz som tento recept nemala, ani som to doma nevarila, kým som nebola na dôchodku, vždy som si to dávala v našej závodnej jedálni, kde sa výborne domácky varilo a mali sme na výber z 6 druhov jedál za cenu nejakých 0,90 E. Ale rok som doma a už mi veru prišla na chuť. Ďakujem za recept. Ukladám si ho
veronka8
Jááááááááááájjj dlho som ju nerobila bdaka za pripomenutie....
elle82
Dík Kočky ...
No tak viete ako...Do tejto kapustičky sa dá dať naozaj viac druhov mäska...podľa toho čo má kto rááád...a čo je v chladničké či mrazáku :)))
jeka
už toľko krát som si odpísala tento receptík,že už ho musím vyskúšať,dakujem
evanaaa
Ano, originál je z Rum. Koložváru, ja ju tiež takto vrstvím, robila som ju ešte v lete, aj keď je to skôr jesenné, či zimné jedlo. Tiež robím z mletého mäsa, nemiešam .
julica
Mnaminenky, toto mam rada. Robievame ju najma zo zajacieho masa - to je tiez super, len trosku suchsie, tak treba dat viac vody.
delma
Bomba. Tak to robím tiež. Ale niekedy aj experimentujem.
1kuchar
z lenivosti alebo nedostatku času, všetky suroviny ukladám surové, podlejem vodou alebo vývarom, pečeiem asi 1 hodinu, smotanu nemám rád, volám to tiež koložvárska kapusta a neviem sa jej dojesť
etika
super recept, robievam veľmi často, ale z hovädzieho mäsa, podlievam vývarom a smotanky len velmi málo a to ku koncu.
vychrica1
robim to obdobne, ale prilohu nedavam, lebo zemiaky davam na spodok pekaca a potom kolozvarsku . rodina ju takto lubi
ildulka
Je to maďarský recept,ktorý sa mi v živote nezunuje...Robí sa z mletého mäsa , ktoré sa udusí na cibuli s červenou paprikou, varenej ryže a z kys. kapusty,všetko sa navrství + smotana a pečie sa to.....asi ho idem aj ja spraviť,takú chuť ste mi narobili.....
megi118
urobím to v sobotu,už sa neviem dočkať.ďakujem za nápadík.
cica2
ukladám do svojej kk, lebo kyslú kapustu máme radi a tak vyskúšam aj túto dobrotu:)
jekaterina
Robievam podobne, len smotanu zmiešam šľahačkovú s pochúťkovou. Synovia s mužom to milujú a ja nemôžem ani cítiť, ale "musím" im to robievať....
morenajea
odskúšané: robené úplne po prvý krát a vydarila sa. Robené z domácej kyslej kapusty. Použila som mleté mäso a vynechala som vegetu. Výborný recept...


1x bubaya
bubaya
Ja robievam aj bezmäsitú verziu, len kapustu a ryžu, alebo so sojovým granulátom, niektorí moji stravníci nechcú mäso. Ale našťastie proti smotane nič nemajú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia