Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou fotorecept
Foto: pusta
Ryba pečená na masle je vždy rýchlo hotová a pochúťka, tobôž, ked je tu sezóna jarných byliniek, ktoré jej dajú jarný šmrnc. Použiť možno Zobraziť celý popisRyba pečená na masle je vždy rýchlo hotová a pochúťka, tobôž, ked je tu sezóna jarných byliniek, ktoré jej dajú jarný šmrnc. Použiť možno rôzne čerstvé bylinky, vždy dajú nový chuťový rozmer. Vynikajúcou prílohou k rybe pečenej na masle sú práve nové zemiaky s pažítkou. Je to ľahký, rýchly a chutný jarný obed.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
600 g (iná biela ryba) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
60 g |
|
podľa chuti |
|
600 g |
|
Postup
-
1
Aljašskú tresku som nechala rozmraziť voľne pri izbovej teplote, umyla som ju , osušila kuchynskou papierovou utierkou a vložila do pekáčika.
-
2
Riadne som ju osolila z oboch strán.
-
3
Vytlačila som citron a prichystala som citronovú šťavu,...
-
4
...ktorou som pokvapkala rybu a nechala som v tejto slano-kyslej marináde asi 2 hodiny odpočívať v chladničke. Môžete použiť akúkoľvek inú rybu s bielym mäsom..
-
5
Zatiaľ som pokrájala na droébno pažítku, medvedí cesnak a petržlenovú vňať. Môžete použiť akékoľvek čerstvé bylinky podľa vlastnej chute, výberu a možností.
-
6
Pripravenú rybu som husto posypala pokrájanými bylinkami.
-
7
Na každú rybku som položila silný plátok čerstvého masla, piekla som 20 minút na 220 stupňoch v trúbe. čas a teplotu si odsleduje každý podľa svojej vlastnej trúby. Poznamenávam, že petržlen pri pečení stmavne, nie je spálený. Ak chcete mať svetlé svieže a zelené bylinky, tak rybu upečte len samotnú a až na hotové jedlo dajte silnejší plátok bylinkového masla, ale ak chcete mať rybu ochutenú bylinkami, tak ich pridajte už pred pečením.
-
8
Podávala som ihned horúcu rybku priamo z pekáča s novými zemiakmi s pažítkou, ktoré sú vynikajúcou sviežou prílohou k tejto jarnej rybke. Recept som pridala včera.
zdravieazdostaroby.webnode.sk/alternativne-stravovanie/vegetarianstvo...
varecha.pravda.sk/recepty/nove-zemiaky-s-pazitkou-ako-jar...
dakujem.
dakujem.
dakujem.
to ja dakujem tebe :-)