Foto: bogar
vynikajúca dobrotka pre tých ktorým sa nechce veľa prežúvať :D
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
mäsko som si naklepala, nasolila, nakorenila....pripravila som si vajíčko s mliekom provensálskym korením štipkou mletej papriky a soli....všetko som to spolu vymiešala....
-
2
ďalej som pripravila hladkú múku, a na druhý tanier strúhanku ....
-
3
rezne som obalila nasledovne : najprv v strúhanke, potom hladká múka a pred smažením na oleji obalíme ešte vo vajíčku ....
-
4
do jánskeho skla som si na kolieska nakrájala červenú cibulku....rovnomerne som ju rozložila na dno misy.,.
-
5
rezne som sprudka opiekla na oleji do zlata ...
-
6
kým sa smažili nakrájala som si kúsok slaniny na opekanie a malé hlavičky jarnej cibuľky....
-
7
osmažené rezne som rovno ukladala so misy pekne vedľa seba aby sa prekrývali ....
-
8
tu je záverečná fáza ... pekne vedľa seba naukladané ....
-
9
na rezne som poukladala kúsky masla a pokvapkala som ich horčicou .....
-
10
pridala som nakrájanú slaninku a hlavičky cibuľky.... na záver som to preliala "zálievkou" ... zálievku som urobila z plnotučnej horčice, kečupu, bujónu - vitana Na pánev - Bravčová s cesnakom ( tak sa volá tá tekutá kocka), majoránky, červenej papriky, a čierneho korenia.... a všetko som to zaliala vriacou vodou cca 0,7dcl.... ochutnala som to a ak trebalo soľ dosolila som ....
-
11
a takto vyzerajú hotové rezne ....
-
12
vybrala som ich z rúry a posypala nastrúhaným syrom, prikryla som ešte pokrievkou a nechala som syr rozpustiť.... hotové rezne som podávala so zemiakovou kašou vyšľahanou s mliekom a maslom... plus tatárska omáčka a prípadne šalát.... prajem dobrú chuť...
Neviem len,prečo veľa ľudí hovorízemiaková kaša na pyré. Zemiaková kaša je jedlo a pripravuje sa inak. Pyré je príloha.
Ale recept určite vyskúšam.