Foto: mikki7889
Rýchle, jednoduché a lahodné. Varianta s fazuľkami a paradajkami patrí medzi moje obľúbené a zatiaľ vždy zožala úspech.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
500 g |
|
300 ml |
|
400 g |
|
1 lyžička |
|
2 štvorčeky |
|
2 lyžica |
|
400 g |
|
1 lyžica |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Vo veľkej panvici zohrejeme olej a osmažíme nahrubo nakrájanú cibuľu. Po 5 min pridáme najemno nakrájaný cesnak, červenú papriku nakrájanú na prúžky, najemno pokrájané chilli papričky a rímsku rascu.
-
3
Za stáleho miešania opekáme 5 min, kým sa všetky vône pekne nepremiešajú.
- 4
Stlmíme plameň a do zmesi pridáme mleté mäso. Miešame, kým sa mäso nerozdelí do hrudiek.
- 5
Keď sa mäso zatiahne a zmení farbu pridáme vývar a konzervované paradajky (nakrájané na kúsky). Po chvíli prisypeme oregano, soľ, čerstvo pomleté korenie a paradajkové pyré. Premiešame, privedieme k varu a na miernom ohni necháme prebublávať 20 min. Občas premiešame a kontrolujeme, či sa omáčka neprichytáva na steny panvice, ak áno prilejeme 2 lyžice vody. Správne podusené chili con carne by malo byť husté a šťavnaté.
- 6
Fazule v sitku premyjeme čistou vodou a pridáme k omáčke. Pridáme dva štvorčeky horkej čokolády. Zmes privedieme k varu a povaríme ešte 10 min. Ochutnáme a podľa potreby dosolíme a dokoreníme.
- 7
Odstavíme z ohňa a necháme aspoň 10 min odpočívať – je to veľmi dôležité aby sa chute rozložili a mäso nasiaklo všetky vône. Dobrú chuť.
- 4
Diskusia k receptu