Losos pečený s paradajkami a špargľou
Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie...
Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou
Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ...
Vyprážane ostrieže
Kooooonečne môj rybár začal nosiť domov ryby! Tak ich poďme ukuchtiť:-)
Morčacie prsia s plnenými šampiňónmi a zeleninou
Morčacie prsia si nakoreníme korením 4 farieb, provensálskymi bylinkami a soľou. Panvicu rozpálime a dáme...
Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...
Krevety na zeleninovom lôžku
Komerčný recept<br /> Tanier kreviet naservírovaných na opečenej zelenine so šalátom z reďkovky a jarnej cibuľky je lákavou...
Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou
Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom...
Šalát s kuracím mäskom
Tento recept mám od ocina. Stále sa mi nedarí spraviť ho tak vynikajúco ako ho robí...
Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ...
Chobotničky na mede s kukuricou a karí ryžou
chutné zaujímave jedlo na každu príležitosť vymyslene presne dnes:)
Panenka z mliečneho prasiatka s kumkvatmi a čiernym pivom
Čerstvý syr ochutíme soľou, korením, lístkami tymianu a zmiešame s dvoma žĺtkami. Panenku zľahka...
Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej
Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...
Makrely v omáčke
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...
Ligotavé kura v zeleninke
Rozhodla som sa s vami podeliť o tento v podstate zdravý recept , ktorý mám z...
Hovädzie miči s marinovanou zeleninou a tzatziki
Mititei alebo miči je jedlo z rumunskej kuchyne, sú to grilované valčeky z mletého mäsa...
Krabí šalátik
Vhodný ako predjedlo do pekných pohárov na stopke, ozdobený plátkom citróna a petržlenovým lístkom.
Plnený pstruh
Grilovať môžme aj ryby, filety, aj lastúrniky. Mäso z rýb je veľmi jemné, preto musíme s...
Kuracie rezance do vývaru
Vajíčko rozmiešame spolu so soľou, mletou červenou paprikou a solamylom. Do takto pripraveného cestíčka zamiešame...
Koliečkové párky
Špekáčiky si nakrájame na koliečka a dáme do hrnca. Hneď podlejeme vodou cca 1dl. Prykryjeme...
Zmes listových šalátov so šunkovými lasagne s guacamole
Komerčný recept od šéfkuchára Petra Kulhányho
Kačka v ryži
Cibuľu, koreňovú zeleninu a slaninu pokrájame na malé kúsky a opečieme na oleji dozlatista. Na...
Budapeštianske kurča
Umyté a očistené papriky pokrájame na väčšie kúsky, cibuľu a slaninu nadrobno. Na panvici usmažíme...
Grilovaný pangasius na ihle
Papriky nakrájame na väčšie kocky. Rozmrazené rybie filé osušíme papierovým obrúskom a nakrájame ich na stredne...