Pečené citrónové kurča s plnkou

klement - bez fotkyklement, 28. februára 2014

V našej rodine veľmi obľubujeme kurčatá,preto sme ich vždy varili dosť často. Po čase však treba recept obmieňať,nech sa neje stále to isté. Inšpiráciu Zobraziť celý popisV našej rodine veľmi obľubujeme kurčatá,preto sme ich vždy varili dosť často. Po čase však treba recept obmieňať,nech sa neje stále to isté. Inšpiráciu sme teda čerpali hlavne z internetových receptov a tento recept je vlastne ich kombináciou,ktorú sme si obľúbili a upravili tak, že nám chutí.

5
porcií
15 minút
príprava
100 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
125 g
 veľká hrsť
2 strúčiky
125 g
1 ks
1 kg




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme,ale šupku neodstránime. Dáme ich na 10 minút variť a potom scedíme. Z citróna ošúpeme žltú šupku,napríklad škrabkou na zemiaky. Potom ju najemno posekáme. Z tymiánu odstránime drevené stonky a posekáme ho. Šunku pokrájame na maličké kúsky. 2 strúčiky cesnaku najemno nasekáme. Nakoniec zmiešame šunku,tymián a citrónovú kôru s maslom.

  2. 2

    Potom osolíme kurča zvnútra aj zvonka. Rukou oddelíme kožu na prsiach,aby nám vzniklo vrecko na plnku. Do neho plnku natlačíme. Ak zvýši, môžme spraviť do stehien 3 hlbšie zárezy a na ne dať plnku. Do vnútra kuraťa vložíme aj rozkrojený citrón.

  3. 3

    Kurča položíme na plech. Dobré je ho posypať vegetou, ja používam aj grilovaciu zmes. Dookola poukladáme zvyšné strúčiky cesnaku a polejeme olivovým olejom. Kurča sa pečie zakryté alobalom pri 200 stupňoch asi 1,20 h a odkryté ďalších 20-30 minút. V polovici pečenia pridáme zemiaky a na väčšie kúsky nakrájaný zeler.

Diskusia k receptu

eviana
Pekné foto, viem si dokonale predstaviť úžasnú chuť tohto kurčaťa na fotke. Čo sú to tie tmavé kúsky v ňom?
yogicek
@klement
Tvoj rcp. sa mi pozdáva. Mám rád mäská, kde je citrón. Len sa chcem opýtať, či Ti tá plnka pod kožou na prsiach pri prenášaní kuraťa na pekáč vypadla, alebo si ju tam zabudol dať? Na foto ju akosi nevidím. Ďakujem.
klement
Ďakujem za komentár. :)
Niekedy spravím to kura trochu inak,keďže to jeme často :) To je všetko
yogicek
@klement
Ak tomu rozumiem dobre, to kurča na fotke nie je to ktoré je v recepte, alebo ako? Teraz totiž neviem ako má vyzerať to ktoré popisuješ v rcp. Alebo daj recept na to kurča čo je na fotke, lebo aj to sa mi páči.
klement
Zistil som, prečo sa pýtaš :D Ak nevieš,sú to hríby,lieviky :)

andreac
Fotografia k receptu bola odtránená, keďže nezodpovedala spôsobu prípravy opísanej v recepte. Redakcia
yogicek
@kliment
No, ešte že som stihol nájsť ten recept, z ktorého si tú fotku ukradol. Je to z receptu @eviana "Máčikovo *Morové* kurča" mimochodom veľmi vynikajúce a odskúšané.
eviana
Ďakujem za rytierske výkony, drahý @yogicek :)
@marcelino , veď ja som sa celkom dobre na ňom pobavila, presne tak som to brala ako píšeš a ešte som to tromi vydelila, pre istotu :)
eviana
@lubkabubka , ďakujem, budem tlmočiť autorovi Máčikovi, on je hlava, ja len ruky a kuchynský riad :)))
yogicek
@eviana
škoda že sme sa s ním nemohli pohrať dlhšie, mňa to bavilo. A teba? Bola to pekná hračka.
lubkabubka
@eviana : Idem sa popučiť od smiechu nad tvojími reakciami. Ale inak klobúk dole s akým nadhľadom to berieš! Môžeme si z teba brať príklad! Chvályhodné!
eviana
@yogicek , veď si mohol vidieť u mňa ten šialene široký a spokojný úsmev pri našej hre... škoda, že nám Andrea tak skoro pokazila hračku :)
eviana
@lubkabubka , nelichoť mi toľko, bo ma rumenec zaleje až po päty. To vieš - dáme môjho rangu sa neoplatí kaziť si náladu kvôli takejto serepetičke :) Ale ďakujem, tiež som na seba hrdá, ako pekne s hlavou vztýčenou som to ustála :)
lubkabubka
Čo je pravda, nie je hriech! Takže pekne ste to "spolu" vymysleli! Dobrý manažér je ten klement!
klement
Och joj, toľká nevďačnosť. Nie aby to niekoho potešilo,že práve jeho fotku si vyberiem... Hrozné niečo. Nechcete ma dať na súd ?
eviana
@klement , neuveríš, ale chcela som Ti to práve napísať, že ma potešilo, že sa Ti fotka môjho jedla tak páčila, že si ju takmer za vlastnú považoval :)
Nehnevám sa na Teba, odpúšťam Ti, choď v mieri a už nekradni :)
caterina
alebo nejake dalsie fotky :D Recept si uz domysli sam :D :D
katka78
@klement , mladý muž a tebe o čo ide?
Najskôr založíš diskusiu s odkazom na (zrejme) svoj web, že "kamarát mi poslal zaujímavý link", potom keď ho admini zmažú, otvoríš ďalšiu s receptom z toho webu, potom dáš radšej rovno recept s ukradnutou fotkou.. tak si tak hovorím, že k čomu je toto celé dobré?
yogicek
@klement
Neber si to tak k srdcu. My s @eviana sme sa fakt chceli len pobaviť. My sme také veselé povahy. Len nechci nabudúce @eviana vytočiť. A narazil si sám. Si tu aspoň podľa registrácie nový, tak si aspoň zistil čo sa oplatí a čo nie. Nebuď smutný. Pridávaj recepty, fotky ale svoje.
klement
Dobre,prepáčte,už som si aj našiel fotku pre recept na kura,keby som sem ešte nejaký pridal.



Neviem,prečo sú ľudia takí nevďační a radšej si ten recept neuvaria.
eviana
@klement , tak toto kura by som ja spraviť nemohla... šak kukni na tie smutné oči :) Nabudúce keď budeš niečo variť, tak to sprav tak ako my všetci, chyť foťák a foť... a potom vkladaj vlastné fotky pod vlastné recepty :)
hanak
@klementko , úbožiatko nevinné. Ako ti len takto môžu krivdiť tí nevďační varecháči!!!! Že im hanba nieje, banda nevďačná. Je to fakt neskutočná drzosť, vtom máš teda pravdu.
@eviana , si jednotka!
2010
Inac ked mas problem s fotenim obrat sa na @megdesign aj mne super poradil s Nokiou 3501i , momentalne je vypredana ale skoro ju zozeniem.
eviana
@hanak , ďakujem... ale ja skôr keď ma k číslu chceš prirovnávať som 0, alebo taká rozcapkaná 8, jednotka je na mňa prištíhla :)))
@mariamka , prečo tak smutne po ráne?
@yogicek , ozaj zrkadlo na WC je zvláštne :) Tam už končí každá sranda :)
pusta
@evi anka milá moja, no pekne... takéto veci netreba brať s humorom, ale nemilosrdne pranierovať a takého používateľa bez okolkov tvrdo vylúčiť z komunity.
mám s tým už dosť bohaté skúsenosti a na iných weboch mi bez môjho požiadania nekompromisne sami aj promptne už len po nahlásení aj vyhoveli.
napriek tomu, @evi čka moja, ti patrí môj obdiv :-)
eviana
@pusticka milá, ďakujem za Tvoje slová, ale pranierovanie by ma stálo oveľa viac energie, ako tá kopa srandy, čo sme si tu dnes vďaka @klement ovi s @yogicek uzili... si šetrím energiu na iné, fajnovejšie činnosti ako dáke pranierovanie. On to tak nemyslel a isto sa už poučil, však @klement ?
pusta
@evianka moja drahá, dúfajme!!!
to vieš,ja mám tvrdšiu výchovu z domu a oplatila sa veľmi :-)
hádam zaberie tvoja láskavosť, myslím, že každému dobre padne :-)))))
hanak
@eviana , myslel som jedničku v urovnávaní medziľudských vzťahoch a vnášaní pozitívnej energie tu na @varecha.sk. No to som tomu teda dal......! :-)))
megdesign
@2010
"Inac ked mas problem s fotenim obrat sa na @megdesign aj mne super poradil s Nokiou 3501i , momentalne je vypredana ale skoro ju zozeniem."

Ad1. Radil som ti 3510i nie 3501i
Ad2. Nokia 3510i nema fotak
Ad3. Ak chces fotit, kup si fotak nie telefon.
megdesign
@yogicek no tak to by som sa asi pekne zlakol, hentaky nasrany vyraz zbadat, keby sa stretnem s tou tvojou susedkou :D
eviana
@pusta , ďakujem, viem že u Teba sa snúbi dobrá výchova s láskavým srdcom :)
@hanak , nemusíš vysvetľovať, šak žartujem, stále na tej istej vlne... sa dohodnime, že som riadne číslo :) kompromis :)
@megdesign , každá sliepka kedysi bola kuraťom :)
eviana
@yogicek , ja by som mala penu pri papuli, keby som mala zmrzlinu cez sklo lízať, dobre chápem Tvoju susedu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia