Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka
Foto: domacakuchyna
Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cibulu si nakrajame na drobno, rozdelíme dvoch hrncov a speníme na oleji (olivovy/kokosovy) jemne osolíme a do jedného dáme aj bylinky.
-
2
Na cibuľku dáme kel a do druhého špargľu. Oboje orestujeme. Na kel dame trocha papriky. Oboje jemne podlejeme a dusíme. Do špargľe pridáme trochu mlieka, kyslej smotany a sladkej smotany. Prevaríme spolu a nakoniec rozmixujeme na penu. Keď je kel urobený do mäkka tak ho len z časti na hrubo zozmixujeme tyčovým mixérom.
-
3
Medzitým plátky tuniaka jemne nakoreníme a usušíme, alebo na panvičke rýchlo osmahneme.
-
4
Zaujimavý experiment je tuniaka usušiť v sušičke na ovocie.
www.itticarial.it/ita/mosciame-di-tonno...