Guláš z hovädzích chvostov fotorecept
Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 11. septembra 2014
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 11. septembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
3,5 hod. minút
príprava
príprava
3 hod. minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chvosty umyjeme a nasekáme na približne 5–centimetrové kúsky. Nakrájame zeleninu, cibuľu a cesnak a všetko dobre orestujeme.- 2
Potom pridáme nasekané chvosty a všetko spolu orestujeme dohneda. Pridáme soľ, koreniny a červené víno. Potom to zalejeme vodou a necháme veľmi pomaly dusiť asi tri hodiny, kým sa mäso nebude odlupovať od kosti.- 3
Mäso z kostí oberieme, vložíme do omáčky a necháme ešte päť minút prevariť. Podávame s bielym chlebom alebo so zemiakovými gnocchi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu