Guláš z hovädzích chvostov fotorecept

Martin Pollák
šéfkuchár reštaurácie D. Steakhouse v Bratislave, 11. septembra 2014
Guláš z hovädzích chvostov (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
3,5 hod. minút
príprava
3 hod. minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
50 g
100 g
50 g
10 g
5 g
5 g
100 ml
500 ml kvalitné

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Chvosty umyjeme a nasekáme na približne 5–centimetrové kúsky. Nakrájame zeleninu, cibuľu a cesnak a všetko dobre orestujeme.

  2. 2


    Potom pridáme nasekané chvosty a všetko spolu orestujeme dohneda. Pridáme soľ, koreniny a červené víno. Potom to zalejeme vodou a necháme veľmi pomaly dusiť asi tri hodiny, kým sa mäso nebude odlupovať od kosti.

  3. 3


    Mäso z kostí oberieme, vložíme do omáčky a necháme ešte päť minút prevariť. Podávame s bielym chlebom alebo so zemiakovými gnocchi.

Diskusia k receptu

jujoska
no to uz znie lepsie ako gulas z rostenky, z riadnych chvostov aj s kostou musi byt vyborny. Nechcela by som ale robit gulas na panvici. Tak ale mozno v steakhouse nemaju poriadne kastroly na gulas, len panvice :-D
minko
Overíme, uvidíme ale už teraz sa mi zbiehajú slinky.
nadasky
jujoska to je pre teba aby si to pochopila a videla ,preto tá panvica.