Foto: cesminaz
Kyslovkavá jogurtová polievka s köfte gulôčkami a krupami :-)
tepelná úprava
Suroviny
2,5 l (alebo bujón) |
|
1,5 dcl (alebo hrubozrnný bulgur) |
|
300 g |
|
0,5 l |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Köfte guľky: | |
150 - 200 g |
|
0,5 - 1 |
|
4 - 5 strúčikov |
|
1 |
|
trocha |
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
Zmiešame mleté mäso,na drobno nakrájanú cibulu,nastrúhaný cesnak,sol a vajce.Pridáme asi za hrst strúhanky..len tolko,aby sa nám mäso nelepilo tak o ruky od toho vajca..A urobíme takéto maličké gulôčky :-) ako nechet na palci..potrebujeme ich 50-60ks..ak ich bude viac,vôbec nevadí :-) odložte ich v jednej krabičke do mrazáku a druhý krát ich budete mať hned hotové poruke ;-P
-
2
..privedieme 2,5L vývaru do varu a pridáme k nemu 1,5dcl jačmenné krúpy,alebo hrubozrnný bulgur.Po krúpach,do variaceho sa vývaru po jednom nahádžeme köfte gulôčky a varíme do zmäknutia krupov..asi 10-15minut.Záleží natom,čo sme použili.Ja som dala krúpy a tie sa mi varili 12-15minut..Kým sa krúpy uvaria,budú aj gulôčky 100%ne hotové.
- 3
Skontrolujeme krúpy a ked sú mäkké,tak si zamiešame jogurt..V jednej miske rozmiešame 300g jogurtu,cca.3-5dcl vody(mnozstvo záleží od hustoty polievky,dajte najprv len 3dcl a potom ked sa bude varit a hustnut,tak sa rozhodnete či ešťe pridáte vodu alebo nie) ,1 vajce a 2PL muky.Dobre rozmiešame a nalejeme do polievky.Od bodu varu,varíme asi 5 minut.Na konci dochutíme solou a citronovou šťavou. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu