Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Miroslav Vanko
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 2. decembra 2011
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 2. decembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu.
- 2
Dochutíme muškátovým kvetom a formujeme knedličky s oškvarkovou plnkou. Varíme v osolenej vode asi pätnásť minút.
- 3
Oškvarková plnka: oškvarky posekáme, pridáme mäkké maslo, cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Formujeme malé guľôčky. Kyslú kapustu uvaríme s opraženou slaninou a rascou a mierne zahustíme.
- 4
Náš tip: Kyslú kapustu nepremývajte, stratili by ste z nej cenné látky, ktoré obsahuje. Ak je vám kapusta prikyslá, skúste primiešať trochu sladkej kapusty a môžete ju aj dosladiť cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu