Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou

Miroslav Vanko
šéfkuchár hotela Grand v Trenčíne, 2. decembra 2011
Oškvarkové knedličky s kyslou kapustou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, múčne
2 ks
50 g
100 g
150 g
500 g
50 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pretlačíme. Pridáme krupicu, žĺtky a maizenu.

  2. 2

    Dochutíme muškátovým kvetom a formujeme knedličky s oškvarkovou plnkou. Varíme v osolenej vode asi pätnásť minút.

  3. 3

    Oškvarková plnka: oškvarky posekáme, pridáme mäkké maslo, cesnak a posekanú petržlenovú vňať. Formujeme malé guľôčky. Kyslú kapustu uvaríme s opraženou slaninou a rascou a mierne zahustíme.

  4. 4

    Náš tip: Kyslú kapustu nepremývajte, stratili by ste z nej cenné látky, ktoré obsahuje. Ak je vám kapusta prikyslá, skúste primiešať trochu sladkej kapusty a môžete ju aj dosladiť cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia