Francúzska kuracia polievka
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 5. februára 2012
šéfkuchár spoločnosti Metro, 5. februára 2012
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma
Suroviny
4 PL |
|
1 ks nakrájanú na hrubo |
|
3 strúčiky nakrájané na plátky |
|
1 ks, malá nakrájaná na kocky |
|
1 ks, malá nakrájaná na kocky |
|
2 ks stredne veľké, v |
|
1 čl |
|
300 ml |
|
1,2 l |
|
180 g |
|
450 g, bez kože a kosti nakrájané na kocky |
|
1/4 lyžičky |
|
|
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci rozpálime olej a osmažíme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a miešame ešte minútu. Pridáme červenú a zelenú papriku, zakryjeme a za občasného miešania 5 minút dusíme. Potom pridáme cuketu a majorán a dusíme ešte asi 7 minút, až cukety zmäknú.
- 2
Prilejeme paradajkový pretlak a hydinový vývar. Privedieme do varu. Pridáme cestoviny, nakrájané kura, potom zmiernime teplotu a pod pokrievkou varíme miernym varom 5–8 minút. Dochutíme soľou a štipkou korenia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu