Francúzska kuracia polievka

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 5. februára 2012
Francúzska kuracia polievka
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma

Suroviny

4 PL
1 ks nakrájanú na hrubo
3 strúčiky nakrájané na plátky
1 ks, malá nakrájaná na kocky
1 ks, malá nakrájaná na kocky
2 ks stredne veľké, v
1 čl
300 ml
1,2 l
180 g
450 g, bez kože a kosti nakrájané na kocky
1/4 lyžičky




Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrnci rozpálime olej a osmažíme na ňom cibuľu. Pridáme cesnak a miešame ešte minútu. Pridáme červenú a zelenú papriku, zakryjeme a za občasného miešania 5 minút dusíme. Potom pridáme cuketu a majorán a dusíme ešte asi 7 minút, až cukety zmäknú.

  2. 2

    Prilejeme paradajkový pretlak a hydinový vývar. Privedieme do varu. Pridáme cestoviny, nakrájané kura, potom zmiernime teplotu a pod pokrievkou varíme miernym varom 5–8 minút. Dochutíme soľou a štipkou korenia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia