Toto nás napadlo vyskúšať po víziach mojich priateľov, ktorí snívali raz o tom, že by upiekli na ražni mamuta v ktorom by bol slon, Zobraziť celý popisToto nás napadlo vyskúšať po víziach mojich priateľov, ktorí snívali raz o tom, že by upiekli na ražni mamuta v ktorom by bol slon, v ňom krava, v nej prasa, v ňom ovca, v nej morka, v nej hus, v nej králik a ak by sa zmestila tak aj nejaká plnka :-) Ne
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
3,6 kg hus som očistila a nasolila, nechala postáť do druhého dňa v chladničke. (z vnútorností a zvlášť kúpeného husacieho chrbta som popri tom uvarila fajn mastnú polievočku, z ktorej som časť vývaru použila na podliatie mäska pri pečení)
- 2
cca 1,5 kg rozporciovaného králika som namáčala v bylinkovom masle, ku ktorému som sa dopracovala rozpustením malej kocky masla zmiešanej s "korením": bylinkové maslo. Tiež som to nechala postáť do druhého dňa.
- 3
Celé som to piekla asi 3,5 hod.. Potom som upečenú húsku rozporcovala, poskladala som to celé do pekáča tak, že do výpeku naspodok som poukladala králika na to som poukladala husacinku, aby sa ešte trošku zapiekla, a nechala som to v zakrytom pekáči ešte asi cca 20 - 25 min.
- 4
Keďže mne by sa hodila k pečenej húske kapusta a knedlík, čo nemusí môj partner, tak sme zvolili miesto knedlíkov kompromis, urobila som k tomu zemiakové placky, ale tie si robím tiež tak, že pridávam do nich pochúťkovú smotamu pre jemnosť a trošku kypriaceho prášku, aby boli také pampúchovejšie. Niet potom lahodnejšieho jedla, ako keď si pripravíte "obloženú" placku s králičou pečienkou opečenou na masle, trošku poliatou výpekom. Ako rpílohu sme zvolili uhorkový sterilizovaný šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ešte by ma zaujímalo aké presne je to plemeno francúzskych králikov