
Bravčové kotlety v kastróle
Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia....

Kuracie satay s pálivým dipom
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr....

Morčacie pečienky na kačacej masti
Moje obľúbené jedlo sú vyprážané morčacie pečienky, ale pre nedostatok času som ich urobila na kačacej...

Hovädzia "divina"
Mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji posmažíme cibuľu. Na cibuli osmahneme mäso a...

Tuniakovo-ricottová nátierka
Ostalo mi trocha ricotty čo som robila a mala som chuť na nátierku tak som sa pomotala...

Záhradnícke rezne
tento recept mám od svojej nebohej mamky robievala nám ich za starých čias.

Cícerový jogurtový šalát s pečeným lososom
Nepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, ...

Sedliacka polievka
Do hrnca dáme mäso, ktoré sme nakrájali na malé kúsky, a zalejeme ho vodou...

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

Kukuričná polenta, lečo, mäso
Robila som včera večer krupicovú kašu a zo skrinky na mňa vykukla kukuričná krupica. Hneď...

Teľacia pečeň s karamelizovanými jablkami
Na panvici skaramelizujeme cukor, podlejeme vodou a prevaríme. Do karamelu pridáme očistené, na kocky nakrájané jablká, ...

Rolovaná hovädzia slabina v leče
Hovädziu slabinu som dostala od susedkinej rodiny. Ešte som tento druh mäsa nepripravovala nikdy a tak...

Balkánska sarma s klobásou a údeným mäsom
Slaninu nakrájanú na kocky osmažíme a opečieme na nej nahrubo mleté mäso. Opečené mäso zmiešame s...

Roštenka s ríbezľovou omáčkou a červeným vínom
Plátky mäsa naklepeme a osolíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a opečieme ho....

Osso Buco
Toto talianske jedlo je pripravene z telaciaho stehna. Osso Buco mozete podavat s cestovinou, ci...

Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

Králik na červenom víne
Mal som v komore po oslave otvorený alkohol ja tomu moc nedám, taktiež z rodiny to...

Kráľovské roštenky
tento recept nám varievala naša neb. mamka kým ešte mäso bolo lacne

T-bone steak
Tento recept je skôr o pekných surovinách ako o samotnom postupe :) Verím, že aj tak...

Balkánska kapusta
Recept mám z časopisu Život z roku 1995 , vyskúšaný , podľa mojej rodiny dobrý. Vhodný...

Pangasius zapekaný v alobale
Robila som toť nedávno pangasa. Tento recept sa mi vydaril, chutil všetkým...

Zemiakové nočky s cícerom a mušľami
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme cícer, rozmrazené mušle, pasírované paradajky,...

Pečeňové strapačky so strúhaným zemiakom
Chuť dobrej polievky určite zvýrazní i vhodne volená a pripravená „závarka“. Obidvaja moji vzácni predkovia „po...

Jahňacie karí s mangom a hrozienkovým kuskusom
Vďaka tomu, že dcéru som v sobotu dopoludnia odlifroval na lyžiarsky, mohol som si dovoliť...

Vianočná večera - kapustnica, vyprážaná ryba a zemiakový šalát
"Vianoce Vám" - projekt, ktorý vznikol vďaka ľuďom s dobrým srdcom. Večera na Štedrý deň...