Panenka s klobásovou plnkou

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 1. decembra 2013
Panenka s klobásovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
na 125 °C

Suroviny

2 ks
4 strúčiky
Zelerový sneh:
1 ks
150 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku rozrežeme po dĺžke, opatrne ju naklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme klobásovou zmesou. Zavinieme, položíme na bravčovú sieťku a zabalíme. Uložíme na vymastený plech a pomaly pri 125 stupňoch pečieme asi 50 minút. Cesnak prepolíme a pečieme s mäsom.

  2. 2

    Očistený zeler nakrájame na menšie kúsky, pridáme zemiaky, osolíme a uvaríme do mäkka. Scedíme vodu a odložíme ju. Pridáme horúcu smotanu, biele korenie, muškátový oriešok, soľ a masu vymiešame, prípadne pridáme trochu vývaru. Zmes má mať konzistenciu redšej krupicovej kaše.

  3. 3

    Pretlačíme cez jemné sito a nalejeme do tlakovej fľaše, pridáme bombičku a dobre zatrepeme. Pri príprave musíme zohľadniť, že po pridaní bombičky sa chute oslabia, preto pri príprave peny musíme zmes viac ochutiť, aby bol výsledný efekt chuťovo dobrý. Na tanier uložíme nakrájanú panenku s pečeným cesnakom a navrch nastriekame zelerový sneh.

Diskusia k receptu

mamatata2
Waw, to je prekrásny recept, tých zemiakov má byť 150 g asi ? Vyskúšame, aj keď nie z panenky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia