Panenka s klobásovou plnkou
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 1. decembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 125 °C
Postup
-
1
Bravčovú panenku rozrežeme po dĺžke, opatrne ju naklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme klobásovou zmesou. Zavinieme, položíme na bravčovú sieťku a zabalíme. Uložíme na vymastený plech a pomaly pri 125 stupňoch pečieme asi 50 minút. Cesnak prepolíme a pečieme s mäsom.
- 2
Očistený zeler nakrájame na menšie kúsky, pridáme zemiaky, osolíme a uvaríme do mäkka. Scedíme vodu a odložíme ju. Pridáme horúcu smotanu, biele korenie, muškátový oriešok, soľ a masu vymiešame, prípadne pridáme trochu vývaru. Zmes má mať konzistenciu redšej krupicovej kaše.
- 3
Pretlačíme cez jemné sito a nalejeme do tlakovej fľaše, pridáme bombičku a dobre zatrepeme. Pri príprave musíme zohľadniť, že po pridaní bombičky sa chute oslabia, preto pri príprave peny musíme zmes viac ochutiť, aby bol výsledný efekt chuťovo dobrý. Na tanier uložíme nakrájanú panenku s pečeným cesnakom a navrch nastriekame zelerový sneh.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu