Lángoše plnené morčacími prsiami fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi rýchle a chutné jedlo..kúsky mäsa sa dajú baliť aj do menších kúskov cesta, podľa toho, ako sa vám páči..najlepšie mi chutí k nim Zobraziť celý popisVeľmi rýchle a chutné jedlo..kúsky mäsa sa dajú baliť aj do menších kúskov cesta, podľa toho, ako sa vám páči..najlepšie mi chutí k nim papriková čalamáda..ale môžte použiť strúhaný syr,smotanu, kečup, proste čo máte radi..
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsia som umyla , osušila a pokrájala priečne na kúsky..
-
2
naklepala som ich..
-
3
posypala soľou a čiernym mletým korením a prstami som votrela do mäsa..
-
4
a pripravila som si kvások...vo vlažnej vode som vymiešala droždie, pridala som cukor, posypala hladkou múkou a nechala som vykysnúť..do preosiatej múky som pridala soľ a celú rascu..pridala som vykysnutý kvások a olej,,,vypracovala som nelepivé cesto...vrch som posypala múkou a zakryté som nechala vykysnúť ..kedže sa ochladilo na zakryté cesto som položila malý vankúšik..
-
5
cesto som nechala vykysnúť..
-
6
vykysnuté cesto..
-
7
cesto som nechala v mise a trhala som si z neho kúsky, ktoré som vyformovala do tvaru placky, uložila na ňu mäso a zabalila...
-
8
takto zabalené kúsky som nechala podkysnúť iba tak dlho, pokiaľ sa mi zohriala masť..
-
9
ukladala som ich do horúcej masti a pod pokievkou piekla z jednej strany..
-
10
a aj z druhej strany..
-
11
vypražené som ich ukladala na kuchynský papier..
-
12
prekrojila...sú úžasne ľahučké, krehké a chrumkavé...
-
13
už som ich robila aj ako jednohubky...balila som vtedy do malých kúskov cesta klobásu pokrájanú na kolieska....výborné k vínu a na posedenie pri pive...
-
14
prajem vám dobrú chuť..
5*