Diabolská panvica s pivom

Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 12. septembra 2012
Diabolská panvica s pivom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

3,5 kg
1,5 kg
600 g
80 g
60 g
2 g
600 g
200 ml
80 g




Postup

  1. 1

    Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opečieme na tuku dozlata, pridáme cesnak, feferónky, soľ, korenie, môžeme aj mletú sladkú papriku a hneď podlejeme pivom. Pridáme očistené a na mesiačiky nakrájané zemiaky, podlejeme troškou vody a dusíme na miernou ohni takmer do mäkka.

  2. 2

    Potom zemiaky aj s vodou, ak nejaká zostala, prehodíme na panvicu či plech, ktoré vymastíme tukom. Na zemiaky nakrájame na kolieska paradajky a na ne naukladáme kolieska klobásy. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 20 minút.

  3. 3

    Zemiaky vyberieme a polejeme ešte pivnou penou a dáme na päť minút do rúry dopiecť. Podávame s kyslou prílohou.

Diskusia k receptu

turistka
Tento recept v lete z čerstvej zeleniny vyskúšam, takú dobrú pálivú klobásku majú v Li-dl, mám ju odskúšanú, ale ako sa vraví je iba pre silných chlapov a tých, čo majú radi ostré jedlá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia