Diabolská panvica s pivom
Marek Rapan
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 12. septembra 2012
šéfkuchár reštauračného pivovaru a hotela Victoria v Martine, 12. septembra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu opečieme na tuku dozlata, pridáme cesnak, feferónky, soľ, korenie, môžeme aj mletú sladkú papriku a hneď podlejeme pivom. Pridáme očistené a na mesiačiky nakrájané zemiaky, podlejeme troškou vody a dusíme na miernou ohni takmer do mäkka.
- 2
Potom zemiaky aj s vodou, ak nejaká zostala, prehodíme na panvicu či plech, ktoré vymastíme tukom. Na zemiaky nakrájame na kolieska paradajky a na ne naukladáme kolieska klobásy. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 20 minút.
- 3
Zemiaky vyberieme a polejeme ešte pivnou penou a dáme na päť minút do rúry dopiecť. Podávame s kyslou prílohou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu