Kačacina s jablkovo-cviklovým concassé fotorecept

Ľubomír Krescanko
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 17. októbra 2013
Kačacina s jablkovo-cviklovým concassé (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (po 200 g)
2 ks
2 ks
1 vetvička
3 PL
1 ks
1 strúčik
3 PL
1 ks
1 ks
70 g
200 ml




Postup

  1. 1



    Na opracovaných kačacích prsiach nakrájame kožu do mriežky, osolíme, okoreníme, zabalíme do fólie v tvare valca kožou hore. Konce zaviažeme a v miernom vare v horúcej vode povaríme sedem minút. Potom prsia odbalíme a opečieme na panvičke dochrumkava.

  2. 2



    Cviklu varíme v slanej vode s rozmarínom asi 40 minút. Po ošúpaní ju nakrájame na malé kocky. Na masle opražíme šalotku a cesnak, pridáme trstinový cukor, necháme zapeniť, zalejeme červeným vínom, pridáme bobkový list, škoricu, badián, pomarančovú kôru a necháme zredukovať do sirupovej konzistencie a pridáme cviklu.

  3. 3



    Na panvičke skaramelizujeme cukor, pridáme ošúpané, vykôstkované a na rovnaké kocky ako cvikla nakrájané jablká. Podlejeme vodou a povaríme 5 minút. Primiešame už k uvarenej cvikle a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. V hrnci zohrejeme vývar, pridáme polentu a miešame asi 5 – 7 minút do uvarenia. Potom pridáme maslo, petržlenovú vňať a dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

manya
cviklové concassé ma zaujalo, vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia