Kačacina s jablkovo-cviklovým concassé fotorecept
šéfkuchár Toscana – Italian Bistro & Lounge v Bratislave, 17. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na opracovaných kačacích prsiach nakrájame kožu do mriežky, osolíme, okoreníme, zabalíme do fólie v tvare valca kožou hore. Konce zaviažeme a v miernom vare v horúcej vode povaríme sedem minút. Potom prsia odbalíme a opečieme na panvičke dochrumkava.- 2
Cviklu varíme v slanej vode s rozmarínom asi 40 minút. Po ošúpaní ju nakrájame na malé kocky. Na masle opražíme šalotku a cesnak, pridáme trstinový cukor, necháme zapeniť, zalejeme červeným vínom, pridáme bobkový list, škoricu, badián, pomarančovú kôru a necháme zredukovať do sirupovej konzistencie a pridáme cviklu.- 3
Na panvičke skaramelizujeme cukor, pridáme ošúpané, vykôstkované a na rovnaké kocky ako cvikla nakrájané jablká. Podlejeme vodou a povaríme 5 minút. Primiešame už k uvarenej cvikle a dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. V hrnci zohrejeme vývar, pridáme polentu a miešame asi 5 – 7 minút do uvarenia. Potom pridáme maslo, petržlenovú vňať a dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu