Geršľová polievka s cícerom a bielou fazuľkou
Geršľa - jačmenné krúpy je veľmi chutná potravina, takúto polievku zvykne robievať moja mamina a...
Zemiaková polievka s parádnymi doplnkami
Upratoval som mrazák a čo „nekukám“!? Z celofánového vrecúška na mňa žmurká za poriadnu hrsť sušených, ...
Kuracie stehienka na kapuste
Tento recept určite každý pozná. Mňa napadol, keď som rozmýšľala nad tým, ako využijem...
Pappardelle s kuracím mäsom a silnou hríbovo-smotanovou omáčkou s restovanými vlašskými orechami
Veľmi sýty obed... čo dodať. Použil som relatívne veľké množstvo húb na jednu porciu, určite...
Voňavé raky
Priprava sa deli podla toho, ci mame rakov cerstvych , ci mrazenych. Ak mrazenych, vyvar robit netreba,...
Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...
Údená krkovička so zemiakovou náplňou
Údenú krkovičku rozkrojíme a naplníme plnkou, previažeme niťou, pečieme pri 180 oC približne hodinu...
Vianočný kapor s orieškami
Vianočný kapor je neodmysliteľný na našom stole. Tento rok som ho naplnila jablčkami a posypala mletými...
Bravčová hruď na jogurte a červenej paprike
Je to čosi ako paprikáš, len diétnejšie a podľa mňa a detí chutnejšie. Kto neskúsi...
Pečená krkovička na bielom víne s pečeným zelerom a hráškovo-mätové pyré
Kto nemá rád krkovíčku. môže nahradiť chudším bravčovým mäsom. Sledujte ma na facebooku na mojej fan...
Rudolfova jehla
Recept svého času vložila přítelkyně Bona na stránky labužník. com. Vyzkoušel jsem jej a můžu jen...
Bravčová kotleta plnená pestom so cherry paradajkami
Bravčové karé naporciujeme, osolíme, okoreníme a naplníme bazalkovým pestom. Prudko opečieme na oleji...
Baranie stehno podľa Louisa
Inšpiráciou receptu bolo diviačie stehno na šípkovej omáčke, ktoré pripravil Louis. Pri diviačom stehne iste...
Teľacie kúsky na paprike a paradajkách
Pár kúskov krehkého teľacieho mäsa. Na rezne málo, do fašírky škoda! Čo s ním? Pri...
Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...
Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...
Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou
Recept je výborný, nie je náročný na prípravu, vhodný aj na nedeľný stôl, či...
Brokolicový šalát
Robila som ho prvý krát a priatelia zostali milo prekvapení, ja tiež.
Rychlá směs z kuřecích jater
Protože máme rádi jednak kuřecí játra a navíc někdy není moc času, tak se snažím vařit...
Ladies in red - Krevety v omáčke z červeného karí a kokosového mlieka
Pre mna najoblubenejsie jedlo z thajskej kuchyne. Vsetky, rybacie aj masove, variacie tohto jedla...
Stejk pod bylinkovou krustou
Pripravíme si bylinkovo–horčičnú krustu. Do mixéra rozdrobíme biely hriankový chlieb a bylinky s horčicou a syrom,...
Rizoto z quinoi s tuniakom
Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý...
Pekáčik s kyslou kapustou a tutti frutti
Kyslu kapustu mame velmi radi. Da sa pripravovat na rozne sposoby. Tu je zvykom robit...
Penne s kuracími prsami, špenátom a gorgonzolovou omáčkou
Kedysi som vídaval v marketoch toto jedlo ako mrazený polotovar a tak som si ho doma spravil....
Vepřové roládky s kysaným zelím a květákovou rýží
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí , poklademe anglickou slaninou a kysaným...
Losos po grécky
Ryby pokvapkáme citrónom, osolíme, okoreníme a prudko opečieme z oboch strán na oleji do červena....
Tava
Výborné letné jedlo s klasickou sezónnou zeleninou a jahňacím mäsom. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, ...
Grilované pečienky s jablkovým čatní
Pečienku opláchneme, vložíme na 6 hodín do slaného mlieka. Vyberieme, opláchneme a osušíme...
Kuracia alebo kačacia roláda
Tento recept je pôvodne určený pre kačice ale keďže sa k nej tak často nedostanem tak som...
Zeleninové rizoto s morskými plodmi
Je to rýchle, zdravé a chutné. Morské plody ( kto ich nemusí stačí dať...
Ruličky, krúpna kaša a Chrumšalát
Tak toto ste, predpokladám, ešte nejedli! Zvlášte, nezvyčajné a prekvapivé jedlo! Kombinácia chutí, ...
Divinový závin v lístkovom ceste
Slováci milujú mäso – z lesa, z rieky i z dvora. Ani v našom penzióne...