Foto: andys
...alebo kurča pani S., ako sme ho nazvali s deťmi ;) Pripomína nám leto, pokojne ho v letných mesiacoch môžete pripraviť v pahrebe či Zobraziť celý popis...alebo kurča pani S., ako sme ho nazvali s deťmi ;) Pripomína nám leto, pokojne ho v letných mesiacoch môžete pripraviť v pahrebe či na grile.
porcie
príprava
na 165 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny:
-
2
Aj šalviu, ktorú som zabudla odfotiť ;)
-
3
Kurča rozdelíme na štvťky alebo menšie porcie (stehná, prsia aj s kožou a krídelká s kúskom mäsa z prsíčok - podľa veľkosti kurčaťa ), osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením. Chvíľku necháme odležať.
-
4
Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky, posypeme soľou a drvenou rascou,...
-
5
...cibule nakrájame na väčšie kúsky...
-
6
...a slaninu na plátky.
-
7
Nachystáme si veľké štvorce alobalu. Na každý štvorec dáme slaninu,...
-
8
...zemiaky...
-
9
...a na to primerané množstvo cibule a jednu porciu kurčaťa. Na vrch položíme lístok šalvie.
-
10
Takto pripravíme všetky porcie. Zabalíme do balíčkov a dáme piecť do vyhriatej rúry (teplovzdušná na 165 stupňov). Pečieme asi 1 hodinu, pred dokončením balíčky pootvoríme, aby sa na mäse urobila jemne chrumkavá kôrka. Podávame priamo z alobalu. Dobrú chuť :)
Pre @1956 - je to fotografované pod umelým svetlom s bleskom, tak možno preto vyzerá modré. Nie sú to ideálne svetelné podmienky, ale na ilustráciu postupu to, myslím, postačuje.