Kurča á la živánska fotorecept

andys - fotkaandys, 15. februára 2011
Kurča á la živánska (fotorecept)
Foto: andys

...alebo kurča pani S., ako sme ho nazvali s deťmi ;) Pripomína nám leto, pokojne ho v letných mesiacoch môžete pripraviť v pahrebe či Zobraziť celý popis...alebo kurča pani S., ako sme ho nazvali s deťmi ;) Pripomína nám leto, pokojne ho v letných mesiacoch môžete pripraviť v pahrebe či na grile.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 165 °C

Suroviny

1 ks
500 g
2 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny:

    Kurča á la živánska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Aj šalviu, ktorú som zabudla odfotiť ;)

    Kurča á la živánska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kurča rozdelíme na štvťky alebo menšie porcie (stehná, prsia aj s kožou a krídelká s kúskom mäsa z prsíčok - podľa veľkosti kurčaťa ), osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením. Chvíľku necháme odležať.

    Kurča á la živánska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky, posypeme soľou a drvenou rascou,...

    Kurča á la živánska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...cibule nakrájame na väčšie kúsky...

    Kurča á la živánska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a slaninu na plátky.

    Kurča á la živánska (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nachystáme si veľké štvorce alobalu. Na každý štvorec dáme slaninu,...

    Kurča á la živánska (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...zemiaky...

    Kurča á la živánska (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a na to primerané množstvo cibule a jednu porciu kurčaťa. Na vrch položíme lístok šalvie.

    Kurča á la živánska (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto pripravíme všetky porcie. Zabalíme do balíčkov a dáme piecť do vyhriatej rúry (teplovzdušná na 165 stupňov). Pečieme asi 1 hodinu, pred dokončením balíčky pootvoríme, aby sa na mäse urobila jemne chrumkavá kôrka. Podávame priamo z alobalu. Dobrú chuť :)

    Kurča á la živánska (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

cica2
vyborná mňamka a krásne aj nafotené:)
remcula
Já kuřecí můžu na všechny způsoby a tohle je super varianta.
1956
asi to nie je dobre nafotené, lebo tie stehná na obrázku č.3 sú akési modré, neviem či to tak má byť.Ale chuťovo je to výborné ja tiež robím podobne.
dorisa
Veru, dobre píšeš, pripomína mi to leto. Aj kuriaatko robievam na sposob živanskej, je to lahodka. Pekný recept.
edimilka
niekde som to čítala je to super len som to stratila teraz sa mi to hodí lebo u nás kuracinka na všeliako može byť diky páči sa mi to nafotené
tinca
@andys robievam je to chuťovka, díky za pripomenutie, bude zaradená najbližšie do menu
piczur
super, v nedeľu veru aj spravím, ďakujem za typ
andys
Vďaka všetkým za komentáre :) Ešte by som doplnila, že použité kura bolo sedliacke, z drobného chovu.
Pre @1956 - je to fotografované pod umelým svetlom s bleskom, tak možno preto vyzerá modré. Nie sú to ideálne svetelné podmienky, ale na ilustráciu postupu to, myslím, postačuje.
jerica
poznám tú chuť takto upraveného kuraťa , výborné, :-) foto: presne je to tak ako píšeš @andys , dôležité pre ilustráciu postupu práce , nie vždy keď varíme , býva to aj podvečer, nie sú ideálne svetelné podmienky aby foto nebolo skreslené,viem o tom svoje.:-)
1x sracz
rayenko
waww mám obed na zajtra.Dakujem dúfam že sa vydarí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia