Pečená krkovička so zemiakovými pyštekmi fotorecept

jack - fotkajack, 13. marca 2016
Pečená krkovička so zemiakovými pyštekmi (fotorecept)
Foto: jack

Dnes som sa rozhodla pre krkovičku s netradičnou prílohou. Už som tie pyšteky tu na drvená Vareche videla, ale našla som ich aj vo Zobraziť celý popisDnes som sa rozhodla pre krkovičku s netradičnou prílohou. Už som tie pyšteky tu na drvená Vareche videla, ale našla som ich aj vo svojej knihe receptov.

90+30 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 kg
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
2 ks
4 strúčiky
Zemiakové pyšteky:
750 g
4 PL
1,5 dcl
1 ks
1 PL
1 ks
 (alebo pažítka)




Postup

  1. 1

    Krkovičku umyjeme, narežeme na hrubšie rezne, troška naklepeme a posypeme koreninami a pokvapkáme olejom. Necháme troška postáť (pol hoďku) a potom rozložíme na plech, posypeme cibuľou nakrájanou na mesiačiky, cesnakom prekrojeným napoly, podlejjeme vývarom.

    Pečená krkovička so zemiakovými pyštekmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zakryjeme alobalom a pečieme asi 1,5 hodiny. Pred dopečením alobal odkryjeme a dopečieme do červena.

    Pečená krkovička so zemiakovými pyštekmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiakové pyšteky: Zemiaky uvaríme do mäkka. Scedíme, popučíme s maslom, pridáme horúcu smotanu, vajce a vyšľaháme do peny. Nakoniec vmiešame Solamyl. Zemiakovú penu dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobným nadstavcom striekame pyšteky na plech vyložený papierom.

    Pečená krkovička so zemiakovými pyštekmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a opražíme spolu s vňaťkou (alebo pažítkou) na troche oleja. Osolíme a polejeme ňou upečené pyšteky.

  5. 5

    Môžu sa jesť aj tak osamote alebo ako príloha k pečenému mäsku. Je to na vás. Dobrú chuťku.

Diskusia k receptu

jack
Ďakujem pekne za komentáre.Potešili.
jamarlen
keď už zapínať rúru, tak na toto:) pekne aj s pečenou prílohou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia