Foto: jack
Dnes som sa rozhodla pre krkovičku s netradičnou prílohou. Už som tie pyšteky tu na drvená Vareche videla, ale našla som ich aj vo Zobraziť celý popisDnes som sa rozhodla pre krkovičku s netradičnou prílohou. Už som tie pyšteky tu na drvená Vareche videla, ale našla som ich aj vo svojej knihe receptov.
na 180 °C
Suroviny
1,5 kg |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
2 ks |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
Zemiakové pyšteky: | |
750 g |
|
|
|
4 PL |
|
1,5 dcl |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
(alebo pažítka) |
|
Postup
-
1
Krkovičku umyjeme, narežeme na hrubšie rezne, troška naklepeme a posypeme koreninami a pokvapkáme olejom. Necháme troška postáť (pol hoďku) a potom rozložíme na plech, posypeme cibuľou nakrájanou na mesiačiky, cesnakom prekrojeným napoly, podlejjeme vývarom.
-
2
Zakryjeme alobalom a pečieme asi 1,5 hodiny. Pred dopečením alobal odkryjeme a dopečieme do červena.
-
3
Zemiakové pyšteky: Zemiaky uvaríme do mäkka. Scedíme, popučíme s maslom, pridáme horúcu smotanu, vajce a vyšľaháme do peny. Nakoniec vmiešame Solamyl. Zemiakovú penu dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobným nadstavcom striekame pyšteky na plech vyložený papierom.
-
4
Upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a opražíme spolu s vňaťkou (alebo pažítkou) na troche oleja. Osolíme a polejeme ňou upečené pyšteky.
- 5
Môžu sa jesť aj tak osamote alebo ako príloha k pečenému mäsku. Je to na vás. Dobrú chuťku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu