Karbonátky plnené syrom a bryndzou fotorecept

yogicek - fotkaYogicek, 9. júla 2014 3:30
Ďalšie recepty »
Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept)Foto: yogicek

Posledno dobou akosi moc blbnem zo zemiakmi. Už mi liezli aj z uší, tak som si už musel urobiť niečo z mäska. Vyskúšal som nové tvorítko na hamburgery alebo karbonátky. Recept som nazval ako karbonátky aj keď to nie sú tie typické karboše ako ich poznáte. Išlo mi hlavne o vyskúšanie tvorítka. Keď budem robiť ďalšie, tak už použijem inak ochutené mäsko a aj iné, napr. hovädzie, teľacie alebo kuracinku. A čo sa týka náplní, tak tu sa fantázii naozaj medze nekladú.

4
porcie
20 min
príprava
35 min
na 250 5min, 180 30min. °C

Suroviny

750 g
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
2 strúčiky
podľa potreby
 alebo bravčová masť
Náplň:
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Tvorítko (bratia Češi si to nazvú udělátko) na výrobu karbonátkov. Chvíľu mi to trvalo než som prišiel na to ako s tým pracovať ale nakoniec sa to podarilo.

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Použité suroviny na náplň. Vynechal som encián lebo z tohoto množstva mäsa mi vyšli 4 kusy karbonátkov. Množstvo surovín na náplň neuvádzam. Jednoducho som dal toľko, koľko sa mi do karbošíka vošlo. Čo zostane sa využije inak.

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ochutíme si mleté mäso a poriadne zamiešame. Použil som len minimum korenín aby som nechal vyniknúť chuť náplne.

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pomocou tvorítka urobíme karbonátky. Tento je plnený nastrúhaným Karpatským bochníkom.

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové karbonátky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Postriekame olejom (ja a @afataga potrieme bravčovou masťou)

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a dáme do rúry vyhriatej na 250°C na 5minút aby sa mäsko zatiahlo. Ja som ju dokonca vyhrial na skoro 300°C. Po piatich minútach teplotu stiahneme na 180°C a pečieme ďalších 30minút. Samozrejme čas treba upraviť podľa toho ako Vám pečie rúra.

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečieme do hneda ako klasický karbonátok. Samozrejme sa to môže smažiť ako klasické karboše na oleji alebo masti v panvičke. Pečené v rúre je taká zdravšia verzia.

    Karbonátky plnené syrom a bryndzou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávať môžme so zemiakmi upravenými na akýkoľvek spôsob alebo ako ja, iba s chlebom alebo vložiť do žemle ako burger. Ani tu sa fantázii medze nekladú. Dobrú chuť a pekný večer.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist