Údená roláda

tiginko - fotkatiginko, 29. marca 2013
Údená roláda
Foto: tiginko

Skúste dať farebnejší výzor údenému mäsu, potešia sa nielen chuťové poháriky, ale aj oči

30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg napr. krkovička
2 ks
1 PL
Plnka:
1 ks
5 ks
1 hrsť alebo petržlenová vňať
1 ks
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z piatich vajíčok urobíme praženicu na cibuli a dáme vychladnúť. Odporúčam nesoliť, môžeme okoreniť čiernym korením. Údené mäso zomelieme, zmiešame s vajíčkami a škrobovou múčkou. Masu rozprestrieme na pomastený alobal, odporúčam použiť hrubší, určený na grilovanie, alebo obyčajný minimálne v dvoch vrstvách. Natrieme vychladnutú praženicu, posypeme nahrubo nastrúhaným tvrdým syrom a rozložíme na hrubšie pásiky nakrájanú mäsitú červenú papriku.

    Údená roláda - obrázok 1
  2. 2

    Pomocou alobalu zrolujeme a povrch vyrovnáme a upravíme.

    Údená roláda - obrázok 2
  3. 3

    Dobre zabalíme a dáme piecť na 200 stupňov na 1 hodinu. Po upečení necháme úplne vychladnúť a vyberieme a krájame až po uležaní a stuhnutí v chlade.

    Údená roláda - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu

izabella929
Krásne, nepochybne veľmi chutné a farebné jedlo.-)Veselé Veľkonočné sviatky Ti želám.-)))
angast
@tiginko
panenkomáriapocepenská !! Ta to co ši zrobila s fajnovym maskom.
Poľaľa si ho malinovu ščavu ? To ši zrobila maso jak na tote šunkofľeky. Priznaj še , ty ši stracila zas protezu a udzene ci chuci.
Davaj šebe pozor na svojo veci , bo budzeš mušec šicko mlec.
Inakše pre tote starobince bars dobra strava, bo ši nemuša
stari ľudze požicavac protezy kec je tota kriza.
tiginko
veď to mi také pekné maľované, prifarbované a aromatizované mäsko predali, ja za to nemôžem. V skutočnosti to hádam ani nie je také krásne ružové. To len slniečko dnes na chvíľu nakuklo k nám do kuchyne a roláda sa celkom z toho rozjasnila :-)
tiginko
Ďakujem Izka za pekné želanie, aj ja prajem pekné sviatky všetkým :-)
radost
no totoo!!šak ma asi klame oko..!!!fialové a údené..?asi fotka klamlivá-bo nečítam farbivá...ale-je to pekné-tej roláde to sekne..!!len som smutná-bo neviem ako chutná..stačí poslať kúsok malý-šak chceš počuť chuti chvály..!!??
angast
si myslíš , že ti veríme? Priznaj sa čo si spackala a nevyhováraj sa na
úbohe slniečko.
angast
teraz cez tieto sviatky je moderná zelená farba. Treba ísť s dobou.
Zas chceš vytŕčať z davu ? A just bude malinová?
tiginko
ježííš, keď nemáte radi pestré farby čo s vami...mne už sa žiada, už sa na tú bielu a špinavú vonku nemôžem pozerať
afataga
ja som si pri prvom pohlade myslela ze si to ofarbila cviklovou stavou, fakticky to tak vyzera, asi to uz urobil za teba nejaky expert v masokombinate anilinkami, mne by taketo chutilo ale z neudeneho, nemam ho rada
angast
@tiginko
práve mi volala prababka z dolniakov , že od Devína až po Stupavu
bola zachvátená celá oblasť zvláštnym cviklovo-malinovým svetlom
a že to asi tí ufóni zas nedajú pokoj. Tak tiginko už ti veríme.
helica
@tiginko , no vidíš, ako si dopadla, chceš to tu trochu oživiť farbami, a ako sa hovorí : za dobrotu na žebrotu! Mne sa to náhodou ľúbi!
ywett
aj mne sa recept páči....prajem pekné a veselé Veľkonočné sviatky! :-)
slavka2012
@Tiginko , vyborny napad, mne sa ta farba vobec nezda cviklova, prave naopak, paci sa mi ten kontrast so zltou, a najma medvedi cesnak:-).
cesminaz
Velmi dobry napad a fakt krasna farba ;-D Ja som si myslela,ze to na "spestrenie"velkonocneho stola sisi mäskovu roladu prifarbila...to iste by nenapadlo hocikoho ;-))
jody
Parada recept. A farba? Tak mne sa lubi, ked kraslica, tak kraslica. :-D
angast
@tiginko
aj my ti ďakujeme za veľmi chutný a netradičný recept , ktorým si
obohatila varechu . Určite ta chuť rolády stála za tú prácu.
lusinkab
a ja som sa kde flakala ked bol tento recept tu zverejneny :-) skoro by mi usiel ....... ked bude mlyncek bude aj rolada :-) takze ukladam @tiginko prajm ti krasne velkonocne sviatky :-) a aj vam vsetkym xxx
letisia
Robila som v nedeľu, je výborná, len neviem prečo som ju ja nemala takú pekne sfarbenú do ružova.
medovnicek
údené mäso zvyknem piecť, páči sa mi aj tento tvoj spôsob prípravy, recept si odkladám a pri prvej príležitosti sa tebou nechám inšpirovať
evanaaa
@tiginko , mne sa recept páči, práveže s tým údeným je to tak trochu netradičné, mňa by to nenapadlo, tá farba je pre údené tak trochu prirodzená, nie? A rozmýšľam aj, či by sa z tej hmoty nedali spraviť aj fašírky , prípadne niečim naplniť, možno aj tou praženicou. A keďže mi fantázia naplno pracuje ( nejako ma to chytilo), čo, keby som to údenú rozotrela na lístkové cesto aj s plnkou ( tá sa dá tiež obmieňať)? Ale dosť fantazírovania, najprv treba skúsiť tvoj recept, údené mi ostalo, aspoň do KK si ho dám.