Foto: tiginko
Skúste dať farebnejší výzor údenému mäsu, potešia sa nielen chuťové poháriky, ale aj oči
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z piatich vajíčok urobíme praženicu na cibuli a dáme vychladnúť. Odporúčam nesoliť, môžeme okoreniť čiernym korením. Údené mäso zomelieme, zmiešame s vajíčkami a škrobovou múčkou. Masu rozprestrieme na pomastený alobal, odporúčam použiť hrubší, určený na grilovanie, alebo obyčajný minimálne v dvoch vrstvách. Natrieme vychladnutú praženicu, posypeme nahrubo nastrúhaným tvrdým syrom a rozložíme na hrubšie pásiky nakrájanú mäsitú červenú papriku.
-
2
Pomocou alobalu zrolujeme a povrch vyrovnáme a upravíme.
-
3
Dobre zabalíme a dáme piecť na 200 stupňov na 1 hodinu. Po upečení necháme úplne vychladnúť a vyberieme a krájame až po uležaní a stuhnutí v chlade.
panenkomáriapocepenská !! Ta to co ši zrobila s fajnovym maskom.
Poľaľa si ho malinovu ščavu ? To ši zrobila maso jak na tote šunkofľeky. Priznaj še , ty ši stracila zas protezu a udzene ci chuci.
Davaj šebe pozor na svojo veci , bo budzeš mušec šicko mlec.
Inakše pre tote starobince bars dobra strava, bo ši nemuša
stari ľudze požicavac protezy kec je tota kriza.
úbohe slniečko.
Zas chceš vytŕčať z davu ? A just bude malinová?
@abdul neuveríš, ale ničím. @angast mal by si mi viac veriť :-)
práve mi volala prababka z dolniakov , že od Devína až po Stupavu
bola zachvátená celá oblasť zvláštnym cviklovo-malinovým svetlom
a že to asi tí ufóni zas nedajú pokoj. Tak tiginko už ti veríme.
aj my ti ďakujeme za veľmi chutný a netradičný recept , ktorým si
obohatila varechu . Určite ta chuť rolády stála za tú prácu.