
Kalorická bomba z kuracej pečienky
Toto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť. Ale...

Hovädzí guláš
Na masti som udusila nakrájanú trocha posolenú cibuľu (dusila som 30 minút pod pokrievkou), po odokrytí...

Pečené kačacie stehno s kukuricou a lokšami
Nedeľný obed s kačacím stehnom, červeným vínom s kukuricou a lokšami.

Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

Utopence z bravčového mozgu
Ak ste zvyknutý na tradičnú formu utopencov pripravte si teda tú .....

Kráľovské bagety s bravčovou panenkou
Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte...

Vianočný kapor s orieškami
Vianočný kapor je neodmysliteľný na našom stole. Tento rok som ho naplnila jablčkami a posypala mletými...

Nacatamal
Jedlo, ktoré ma korene v starej Mayskej kultúre, tradične pripravovane v Nikarague počas Vianoc, ...

Španielský vtáčik á la Oldshatterhand
maso umyjeme a vyklepeme na vacsie platky, sol, piper z obidvoch stran, z jednej...

Krabí šalát
Suroviny nakrájame na kocky zamiešame pridáme biely jogurt a farmársky dresing dáme do chladničky odstať na pol...

Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

Morčacie s osikovcami a paprikou
Veľmi rýchle jedlo, ktoré je príznačné na jeseň, kedy je hubárska sezóna. Vybehol som na...

Pečená pražma so zeleninovým kuskusom
Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu...

Kuracia alebo kačacia roláda
Tento recept je pôvodne určený pre kačice ale keďže sa k nej tak často nedostanem tak som...

Teľacie kotlety so zeleninou
Komerčný recept<br /> Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice...

Pikantný guláš na čiernom pive
Toto je guľáš, všetko pred tým to boli zemiaky s mäsom! Tak ma pochválil jeden z...

Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré
Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme, osolíme, okoreníme,...

Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni
Túto pochúťku robievam rada, (recept mám z knižky viď. foto), lebo je málopracná, ...

Kuracie gnocchi zapečené s hribovo-syrovou omáčkou
Toto jedlo je veľmi chutné a pripravíte ho hravo a rýchlo. Práve preto ho tak...

Lososový tatarák na pomaranči, citróne a bazalke
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...

Plnená bravčová pečeň
Mám tu už také recepty. Dnes som plnila pečeň ryžou a kockami klobásy.

Polievka - čo chladnička dala
Zostalo mi v chladnicke par sampinonov, kusok cukiny, zbytok hovadzieho mleteho masa a bolo...

Kačacie prsia na víne
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na...

Alpské pirohy
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené klobásy a pórek, podusíme a podle chuti osolíme a...

Filet z morskej šťuky s kalerábovými hranolkami
Snažím se jíst trochu jinak. Díky Antónie Mačingové se mi povedlo zhodit nějakých 8 kg, ...

Tuniakový šalát s mašličkami
Tento šalátik pozná určite každá kucharka, robievam ho často, moc nám chuti a je to rýchlo hotové....

Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami
Varianty slávnych chutných slovenských paprikášov sú nevyčerpateľné. Tentoraz som ho uvaril s mladou zelenou i žltou...

Šalát s morčacími prsičkami a čili mangovým dresingom
Dresing: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, kajenské korenie, koriander, pol manga nakrájaného na kocky...