Jeleň

corsair - bez fotkycorsair, 24. januára 2015

Robil som to prvý raz a podarilo sa :D

Suroviny

1 kg
3-5 ks
0,5-1 kg
 (alebo olej)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájať cibuľu na kolieska/kocky/mesiačiky, mäso na rezne a jemne vyklepať, slaninu nakrájať na plátky

  2. 2

    Do pekáča naliať cca 3-5mm oleja

  3. 3

    Vysypať cibuľu do pokáča aby ňou bolo pokryté rovnomerne celé dno

  4. 4

    Na cibuľu naukladať rezne v jednej vrstve, jemne pokoreniť, posoliť (jemne!!!)

  5. 5

    Na mäso naukladať slaninu

  6. 6

    Na slaninu zas naukladať rezne a jemne pokoreniť a posoliť

  7. 7

    Navrch natrieť horčicu

  8. 8

    Vložiť do studenej rúry, nastavíme 250°C (naplno) - 15minút

  9. 9

    Po 15minútach stiahnuť teplotu na 180°C a nechať 45 minút

  10. 10

    Stiahnuť teplotu na 160°C a nechať 45 minút

  11. 11

    Medzitým nakrájať zemiaky na kocky

  12. 12

    Zemiaky vysypať na mäso a piecť a čakať a koštovať a sem-tam zemiaky "opláchnuť" výpekom

  13. 13

    Keď sú zemiaky hotové je hotové aj mäso a na to ako to je jednoduché je to chutné

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Ja by som sa chcela opýtať, nakoľko nemám skúsenosti s jelením mäsom, to máte nejaký vlastný zdroj, alebo kúpené v hypermarkete? Ja som si pred Vianocami kúpila jelenie mäso v Tescu, bolo normálne v záruke, 3 balíky. Po otvorení tak strašne páchlo, že putovalo do psieho útulku. Tak neviem, či je fakt jelenie mäso tak cítiť, ako sa ma snažili presvedčiť.
@ka777sa , vidím, že @corsair sa k odpovedi nemá.....ja som kedysi kupovala jelenie na guľáš ( kocky) v BA, v Unigale, ale nezdá sa mi, že by nejako obzvlášť páchlo, dokonca sa ani nepamätám, či vôbec, určite by som ho smradľavé ani ja nerobila, ale možno záleží aj na tom, či sa ti to pre nezvyklosť len zdalo, alebo bolo ozaj zlé už pred balením, škoda, že si nešla reklamovať, keď si mala až tri balenia.
@corsir , a prepiekli sa ti dobre tie dve vrsty rezňov? Píšeš ešte, že na 15 minút nastavíš rúru na 250 stupňov, a potom znížiš.....mne sa ale rúra na 250 st. zohreje až po 20 minútach, to ju máš už vyhriatu tak rýchlo? Ale výsledok toho bol, predpokladám, dobrý.

Pridaj komentár k receptu: