Bravčová roláda plnená zemiakmi

babidka - fotkababidka, 22. apríla 2010
Bravčová roláda plnená zemiakmi
Foto: babidka

Inšpirovala som sa jedným receptom ktorý som dávnejšie čítala v nejakom časopise . Po odskúšaní som ho trošku "vylepšila" podla svojej chuti . Robievam ho z bravčového alebo aj z morkacieho mäsa . Z bravčového je roláda šťavnatejšia , z morkacieho zasa dietnejšia .

3-4
porcie
20 minút
príprava
1 hod. minút
na 180 °C

Suroviny

500  g
podľa chuti
podľa chuti
100 g
2-3 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 pol.lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si rozrežeme na vačší plát , dáme si medzi dva kusy potravinárskej fólie a mierne rozklepeme . Osolíme , okoreníme .

    Bravčová roláda plnená zemiakmi - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky a mrkvu si postrúhame na strúhadle , pridáme roztlačený cesnak , vajce , soľ, petržlenovú vňať , mleté čierne korenie a dobre premiešame .Rozotrieme na plát mäsa .

    Bravčová roláda plnená zemiakmi - obrázok 2
  3. 3

    Mäso pomocou fólie stočíme do rolády . Rolku zviažeme povrázkom alebo použijeme spony na mäsové závitky .

    Bravčová roláda plnená zemiakmi - obrázok 3
  4. 4

    Roládu položíme do pekáča , trochu podlejeme vodou a na vrch pokladieme plátky údenej slaniny.

    Bravčová roláda plnená zemiakmi - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení necháme mäso aspoň 15 minút odpočinúť , odstránime spony/ alebo povrázok/ a nakrájame .

    Bravčová roláda plnená zemiakmi - obrázok 5
  6. 6

    Môžete vyskúšať "pomalé pečenie " v rímskom hrnci , mäso bude pekné šťavnaté .Mäso dáme najprv do rúry na 2 hodiny na 100-110 °C , potom zvýšime teplotu na 150 °C a pečieme ešte asi 1 až hodinu . Pokiaľ nemáte skúsenosti s pomalým pečením , skúste zaostrenou špajľou napichnúť mäso či je už upečené . Na záver pekáč odkryte , zvýšte teplotu na 200°C a nechajte asi 10 minút zapiecť aby sa urobila pekná kôrka .

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zaujimava varianta,maso a priloha v jednom,vyskusam.
tak takéto recepty z jedného hrnca môžem, odkladám a vyskúšam