Bravčová roláda plnená zemiakmi

babidka - fotkababidka, 22. apríla 2010
Bravčová roláda plnená zemiakmi
Foto: babidka

Inšpirovala som sa jedným receptom ktorý som dávnejšie čítala v nejakom časopise . Po odskúšaní som ho trošku "vylepšila" podla svojej chuti . Robievam ho z bravčového alebo aj z morkacieho mäsa . Z bravčového je roláda šťavnatejšia , z morkacieho zasa dietnejšia .

3-4
porcie
20 minút
príprava
1 hod. minút
na 180 °C

Suroviny

500  g
podľa chuti
podľa chuti
100 g
2-3 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 pol.lyžica

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si rozrežeme na vačší plát , dáme si medzi dva kusy potravinárskej fólie a mierne rozklepeme . Osolíme , okoreníme .

    Bravčová roláda plnená zemiakmi - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky a mrkvu si postrúhame na strúhadle , pridáme roztlačený cesnak , vajce , soľ, petržlenovú vňať , mleté čierne korenie a dobre premiešame .Rozotrieme na plát mäsa .

    Bravčová roláda plnená zemiakmi - obrázok 2
  3. 3

    Mäso pomocou fólie stočíme do rolády . Rolku zviažeme povrázkom alebo použijeme spony na mäsové závitky .

    Bravčová roláda plnená zemiakmi - obrázok 3
  4. 4

    Roládu položíme do pekáča , trochu podlejeme vodou a na vrch pokladieme plátky údenej slaniny.

    Bravčová roláda plnená zemiakmi - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení necháme mäso aspoň 15 minút odpočinúť , odstránime spony/ alebo povrázok/ a nakrájame .

    Bravčová roláda plnená zemiakmi - obrázok 5
  6. 6

    Môžete vyskúšať "pomalé pečenie " v rímskom hrnci , mäso bude pekné šťavnaté .Mäso dáme najprv do rúry na 2 hodiny na 100-110 °C , potom zvýšime teplotu na 150 °C a pečieme ešte asi 1 až hodinu . Pokiaľ nemáte skúsenosti s pomalým pečením , skúste zaostrenou špajľou napichnúť mäso či je už upečené . Na záver pekáč odkryte , zvýšte teplotu na 200°C a nechajte asi 10 minút zapiecť aby sa urobila pekná kôrka .

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

malusa
Zaujimava varianta,maso a priloha v jednom,vyskusam.
evusik
tak takéto recepty z jedného hrnca môžem, odkladám a vyskúšam
katy32
Nedeľný obed je jasný, výborný nápad dva v jednom!
cistinka
to je pre mňa novinka....musím vyskúšať, nádherný fotorecept Babidka :-)))
evanaaa
Babidka,pre mňa niečo nové,čo sa oplatí vyskúšať,vďaka.
forneta
do keluu... sorry... to nemalo ísť k wáám... no to še to wyzerá dobre patrilo ale tá gratuláácia... tu gratuláciu si newšíímajte ok...?? =))
honestka
Ak dobre rozumiem BABIDKA, zemiaky sa struhaju surove vsak?
urcite vyskusam, je tam vsetko co mam rada.
babidka
@forneta prepac , tu gratulaciu som vymazala akosi nechtiac , ok? viem ze to bol iba omyl:-)
@honestka - ano , zemiaky aj mrkvu postruhaj surove ale na tom struhadle ako ked struhas na jemno mrkvu , aby boli take "struhance" a nie kasicka ako na placky :-))
babidka
@forneta , tak sa mi podarilo "vratit " tvoj komentar :-))))-skopirovala som ho z mailu :-)
@forneta pisala :
hmm... wyzeráá to celkom dobre... a aby som nezabudla... wsio najlepšéé... xDxD

jerica
krása, chuťové kanáliky v pohotovosti,určite vyskúšam, šup KK.
frona
Ale výsledný recept je akýsi iný,ako na pekáči. nie?
babidka
@frona , urcite nie :-) na uvodnom obrazku je rolada a zemiakova kasa - to bola porcia pre manzela...na poslednom obrazku je zasa plnka bez mrkvicky / tu nechcela neter/ :-) Mne chuti taka aj taka - k tomu cerstvy chrumkavy zeleninovy salat ....
sracz
... neviem prečo som tento nádherný a chutný skvost, @babidka milá, objavil až teraz! ... ale aspoň ako prvý Ťa označkujem *****/*****!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha