Foto: babidka
Inšpirovala som sa jedným receptom ktorý som dávnejšie čítala v nejakom časopise . Po odskúšaní som ho trošku "vylepšila" podla svojej chuti . Robievam Zobraziť celý popisInšpirovala som sa jedným receptom ktorý som dávnejšie čítala v nejakom časopise . Po odskúšaní som ho trošku "vylepšila" podla svojej chuti . Robievam ho z bravčového alebo aj z morkacieho mäsa . Z bravčového je roláda šťavnatejšia , z morkacieho zasa dietnejšia .
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso si rozrežeme na vačší plát , dáme si medzi dva kusy potravinárskej fólie a mierne rozklepeme . Osolíme , okoreníme .
-
2
Zemiaky a mrkvu si postrúhame na strúhadle , pridáme roztlačený cesnak , vajce , soľ, petržlenovú vňať , mleté čierne korenie a dobre premiešame .Rozotrieme na plát mäsa .
-
3
Mäso pomocou fólie stočíme do rolády . Rolku zviažeme povrázkom alebo použijeme spony na mäsové závitky .
-
4
Roládu položíme do pekáča , trochu podlejeme vodou a na vrch pokladieme plátky údenej slaniny.
-
5
Po upečení necháme mäso aspoň 15 minút odpočinúť , odstránime spony/ alebo povrázok/ a nakrájame .
-
6
Môžete vyskúšať "pomalé pečenie " v rímskom hrnci , mäso bude pekné šťavnaté .Mäso dáme najprv do rúry na 2 hodiny na 100-110 °C , potom zvýšime teplotu na 150 °C a pečieme ešte asi 1 až hodinu . Pokiaľ nemáte skúsenosti s pomalým pečením , skúste zaostrenou špajľou napichnúť mäso či je už upečené . Na záver pekáč odkryte , zvýšte teplotu na 200°C a nechajte asi 10 minút zapiecť aby sa urobila pekná kôrka .
urcite vyskusam, je tam vsetko co mam rada.
@honestka - ano , zemiaky aj mrkvu postruhaj surove ale na tom struhadle ako ked struhas na jemno mrkvu , aby boli take "struhance" a nie kasicka ako na placky :-))
@forneta pisala :
hmm... wyzeráá to celkom dobre... a aby som nezabudla... wsio najlepšéé... xDxD