Obedík na malú oslavu

jody - fotkajody, 12. augusta 2010
Obedík na malú oslavu
Foto: jody

Aj malé sviatky sú sviatky a vždy sa snažíme na ne robiť niečo nie každodenné. Tentoraz takýto pokus:

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Pečienky umyjeme, obalíme v trojobale a vypražíme.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme v šupke. Očistenú mrkvu a celer uvaríme v osolenej vode. Nakrájame nadrobno, pridáme kyslé uhorky, posolíme, ochutíme horčicou a na koniec pridáme sójovú majonézu.

  3. 3

    Šalát by mal byť trochu suchší, takže majonézy veľa nedávajte. A tesne pred jedlom do neho zamiešajte domáci jogurt.

    Obedík na malú oslavu - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ukladám , skúsim a pridám k tomu ľadový šalát,ten ľúbim a vyzerá dobre, na tanieri je toho viac... :))
narobila si mi chute, vysmážanú pečienku milujem a dávno som nerobila, zajtra už aj robím aj s takýmto šalátom :-)
Mňaaam. Vyprážanú pečienku som vždy milovala a domáci šalát je pochúťka (aj keď sójovú majonézu nepoznám, ak chcem majonézu bez vajec, spravím mliečnu). Len som prestala vyprážať, aby sme si trochu šetrili zdravie. Ale na Vareche som sa dozvedela a vyskúšala, že vyprážať sa dá aj v rúre s trošičkou oleja, tak skúsim takto spraviť aj pečienku. Dám vedieť, ako sa vydarila.