Obedík na malú oslavu

jody - fotkajody, 12. augusta 2010
Obedík na malú oslavu
Foto: jody

Aj malé sviatky sú sviatky a vždy sa snažíme na ne robiť niečo nie každodenné. Tentoraz takýto pokus:

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Pečienky umyjeme, obalíme v trojobale a vypražíme.

  2. 2

    Zemiaky uvaríme v šupke. Očistenú mrkvu a celer uvaríme v osolenej vode. Nakrájame nadrobno, pridáme kyslé uhorky, posolíme, ochutíme horčicou a na koniec pridáme sójovú majonézu.

  3. 3

    Šalát by mal byť trochu suchší, takže majonézy veľa nedávajte. A tesne pred jedlom do neho zamiešajte domáci jogurt.

    Obedík na malú oslavu - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hannah22
ukladám , skúsim a pridám k tomu ľadový šalát,ten ľúbim a vyzerá dobre, na tanieri je toho viac... :))
evusik
narobila si mi chute, vysmážanú pečienku milujem a dávno som nerobila, zajtra už aj robím aj s takýmto šalátom :-)
sovka62
Mňaaam. Vyprážanú pečienku som vždy milovala a domáci šalát je pochúťka (aj keď sójovú majonézu nepoznám, ak chcem majonézu bez vajec, spravím mliečnu). Len som prestala vyprážať, aby sme si trochu šetrili zdravie. Ale na Vareche som sa dozvedela a vyskúšala, že vyprážať sa dá aj v rúre s trošičkou oleja, tak skúsim takto spraviť aj pečienku. Dám vedieť, ako sa vydarila.
jody
Sójovú majonézu dostať kúpiť hotovú, ale znesie to akúkoľvek majonézu, len nie veľa, lebo do toho ešte na záver ide jogurt. @sovka , potom daj vedieť, ako si dopadla s vyprážaním v rúre, lebo robiť tak pečienku som nenašla odvahu, bojím sa že vybuchne :-))) Pečienka, nie rúra...
jantar
Ak máte možnosť zohnať zajačiu pečienku surovú obalte v obale..hladka múka,červena paprika trošku vegety a trošička postrúhať muškátový orech ,a tak opiecť 3-4 minútky z oboch strán a je to mnam mnam,
zdezda
Hmmmm, mňam, to je pochúťka, pečeň, akúkoľvek, pred tepelným spracovaním, vždy nasolím a okorením( aspoň 1/2 , hodinu nechám v chladničke, krásne naboptná) no a potom už nie je treba dochucovať :-)Supiš šalátik, podľa nášho "gusta":-))))
tetuska
robievam aj bravčovú, skúsim aj tento recept...
tinca
skúste pred obaľovaním pomarinovať pečienku v mlieku, je výborná