Foto: salinka
Recept opäť z rakúskej kuchárky, ale myslím, že aj my máme takúto dobrotu, len to voláme fašírka:-)
porcií
na 170 °C
Postup
-
1
Pripravíme potrebné suroviny.
-
2
Namočený a vyžmýkaný toustový chlieb zmiešame s pokrájanou cibuľou, pomletým mäsom, vajcom, pretlakom. Pridáme soľ, korenie a pizza korenie. Dobre premiešame a vyformujeme 15 frikadeliek.
-
3
Opečieme na 1 Pl oleja asi po päť minút a ukladáme do zapekacej misy.
-
4
Na dvoch PL oleja opečieme pokrájané šampiňóny asi šesť minút. Pridáme pokrájaný cesnak, krátko popražíme. Ochutíme soľou, korenín a oregánom.
-
5
Pridáme rajčinový pretlak, rajčiny z dózy, samozrejme lepšie je pridať voňavé rajčinky z vlastnej záhradky:-)
-
6
Zeleninový vývar zmiešame so smotanou, pridáme k šampiňónom a necháme asi päť minút povariť.
-
7
Hotovú zmes nalejeme na frikadelky a pečieme v rúre asi pol hodiny.
-
8
Posypeme strúhaným syrom a ešte necháme zapiecť. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu